Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN ÖĞRETMEN OLDU

Yazdır / Tarih: 2016-05-10

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yerel Yönetimler konulu ders için ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin karşısına çıktı. Hürriyet İlköğretim Okulu’nda 4-A, 4-B ve 4-C sınıflarından toplam 50 öğrencinin dersine giren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yerel Yönetimler konusunda öğrencilere bilgi aktardı.

Sosyal Bilgiler Dersindeki Yerel Yönetimler konusu nedeniyle okula davet edilen Başkan Çağlayan, 4.sınıf öğrencilerine yaptığı sunumda Orhangazi’nin nüfus itibarı ile 1 Başkan, 25 Belediye Meclis üyesi ve 18 ayrı Müdürlük biriminin yanı sıra 5 Belediye Başkan yardımcısı ile yönetilen bir belediye olduğunu belirterek, başkan ve meclis üyeleri seçimle göreve gelirler. Belediyeler doğumdan ölüme kadar orada yaşayan insanların her türlü ihtiyacını karşılamak ve her alanda hizmet götürmekle yükümlüdür dedi.

Çağlayan, Büyükşehir yasası ile ilgili de bilgi verdiği derste, Orhangazi Belediyesi olarak çocukların hem oyun alanları, hem yeşil alanlar hem de yeni sosyal donatı alanları inşa edeceklerini söyledi. Hürriyet ilkokulu müdürü Hamit Işık ve sınıf öğretmenleri Ragıp Kargın ve Esra Keskin’in de hazır bulunduğu derste daha sonra Başkan Çağlayan, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Başkan Çağlayan ders sonunda ise öğrencilere çeşitli hediyeler vererek dersten ayrıldı.

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler