BAŞKAN ÇAĞLAYAN OLAY TV GÜNCEL PROGRAMININ KONUĞU OLDU

Yazdır / Tarih: 2017-02-09

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Olay TV’de Filiz Şentürk tarafından hazırlanan Güncel Programı’nın çekimleri için ekran karşısına geçti. Belediye Başkanlığı makamında Filiz Şentürk’ün sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de 2017 yılının projelerin teker teker hayata geçeceği bir yıl olacağını ifade etti. Başkan Çağlayan, Orhangazi’nin coğrafi olarak son derece güzel bir noktada olmasına rağmen yol güzergahı üzerinde çok da fazla insanların uğrak yeri olmadığını, Orhangazi’de yaşayan insanların da sosyal yaşam için yakın çevre il ve ilçeleri tercih ettiğini belirterek, benim bu konuda bir hayalim vardı. O da Orhangazi’de yaşayan insanların her konuda artık Orhangazi’yi tercih edecekleri bir şehir. Bu hayalime bu yıl içinde başlayacağımız ve ileriki dönemlerde tamamlayacağımız projelerle birlikte istiyoruz ki Orhangazili insanlar artık Orhangazi’de kalsın, Orhangazi’yi tercih etsin dedi. Çağlayan, TOKİ bölgesine 1000 dönüm arazi üzerine kurulacak mesire alanı, Gürle Dağı Yamaç Paraşütü tesisleri, İnşaatları devam eden Kültür Merkezi ve Balgöç Sosyal Tesisleri, Salı günü sözleşmesi imzalanacak olan Nadır Deresi Islah çalışmaları, büyük bir alana yapılacak Hobi Bahçeleri, Göl Sahil düzenlemesi, Anıt park projeleri ile birlikte Orhangazi’de yaşayan herkesin artık Orhangazi’de gidecebileceği alternatif bir çok nokta olacak diye konuşarak, amacımız bu projeleri en hızlı şekilde Orhangazi halkının hizmetine sunmak diye konuştu.

REFERANDUMDAN ÇIKACAK EVET ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK

Başkan Çağlayan, nisan ayında yapılacak olan referandum ile ilgili soruları da yanıtlayarak, Referandum ülkemiz için çok önemli bir dönemeç. Bizim ülke olarak, millet olarak en fazla ihtiyacımız olan şeyin istikrar olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla bu istikrarın sağlanması noktasında referandumdan çıkacak evet kararı ve Cumhurbaşkanlığı sistemi bizim için hayati önem arzettiği kanaatindeyim. Böyle bir değişiklikle beraber ülkemizin yeni bir döneme başlıyor olması için sonuna kadar evet diyorum. Şu anda bir uyum var, bir iki başlılık yok ama ileride muhtemel oluşabilecek bir iki başlılığı önlemek açısından, daha da ayaklarımızın yere sağlam basması açısından, hazırlanan anayasa değişikliğinin ülkemizin önünü açacağına sorunların çözümü noktasında çok daha büyük kolaylıklar sağlayacağına inanıyorum.