BAŞKAN ÇAĞLAYAN ORHANGAZİ TV CANLI YAYINA KATILDI

Yazdır / Tarih: 2018-10-22

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi TV’nin sosyal medya üzerinden yayınlanan canlı yayın programına katıldı. Başkan Neşet Çağlayan İlker Özlük’ün hazırlayıp sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu. Orhangazi’ye olan sorumluluğumuz, yükümlülüğümüz ve hizmet aşkımızla bulunduğumuz konumu kutsal bir görev olarak addettiğimizi belirten Çağlayan, görevlerin belirli bir süreleri var. Bir işe başlıyorsunuz, belirli bir sürede o işi tanıyorsunuz, işleri yürütme noktasındaki sıkıntıları yada çözüm yollarını görüyorsunuz. Görev yaptığınız ilçeyle ilgili projeler, düşünceler, hayalleriniz oluyor.  Sonraki süreçte bir görev değişimi ile bütün bunlar altüst oluyor yeni bir anlayış, yeni bir yönetim şekli oluyor. Kaybeden ilçe, kaybeden o şehir oluyor. Bu noktadan hareketli bir dönem daha göreve devam etmek gibi bir düşüncem var. Tabi bu düşünceye sahip olmak herşeyin bittiği anlamına da gelmiyor. Bizlerde, siyaset yaptığımız partide görev istenmez, verilir anlayışı var. Dolayısıyla biz irademizi, talebimizi ortaya koyarız ama bunu değerlendirecek, karar verecek olan partimizin üst kurulları ve genel başkanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bize göreve talip olmak düşer. Bize neler yapacağımızı, bu ilçe için neler düşündüğümüzü ifade etmek düşer. Göreve devam noktasında kararın da büyüklerimize ait olduğunu bilen bir siyasi abada da sahip olduğum için bu noktada zamanı geldiğinde bu talebimizi kendileri ile paylaşacağız. Tabi ki başta ilçe teşkilatımız olmak üzere, il teşkilatımız, Bursa milletvekillerimize, bu silsile yönetimini takip etmek suretiyle talebimizi ilgili noktalara, makamlara ileteceğiz. Onların da olur vermesi, halkımızın da bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri ve hareket tarzımızı onaylamaları, tasvip etmeleri ve yeniden görev vermeleri halinde inşallah Orhangazi’ye hizmet noktasında bir dönem daha devam edelim düşüncesindeyiz. Rabbim ilçemiz için hayırlısı neyse onu nasip eylesin.

Adaylık kararı Genel Merkezimizindir

Başkan Çağlayan, ‘aday adaylık sürecinde kendinizi şanslı görüyor musunuz’ sorusuna ise şöyle cevap verdi; ‘Böyle bir düşüncenin içinde asla olmam. Parti içinden yada parti dışından aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız olabilir. Çünkü her biri Orhangazi’ye ‘ben daha iyi hizmet ederim’ düşüncesi ile hareket ediyorlar. Dolayısıyla her birine saygı duyuyorum ve saygı duracağım. Bütün bunları değerlendirecek olanlar üst makamlardır. Bizim bile aklımıza gelmeyecek en ufak nüanslara dahi değerlendirmenin içine koyup burası için hayırlısı, en doğrusu, en güzeli neyse onun mutlaka kararını vereceklerdir. Bize düşen hangi kararı verirlerse versinler o karara saygı duyup gereğini yerine getirmek olur. Bu yüzden ‘ben şu kadar şanslıyım, aday adayı olabilecek kişiler şu kadar şanslı’ böyle bir şeye asla girmem. Her birimiz mutlak ve mutlak kendimizde bir takım meleker, bir takım hizmet aşkı gördüğümüz için buralara aday oluyoruz. Bizi bizden daha iyi bilenler var onu da çok iyi biliyorum, bu değerlendirmeyi en sağlıklı şekilde yapacaklardır.’