BAŞKAN ÇAĞLAYAN OTİZMLİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI

Yazdır / Tarih: 2018-04-03

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Orhangazi Koç İlk ve Ortaokulundaki Özel Eğitim Sınıfı’nda eğitim gören Otizmli çocuklar Okul Müdürü Fatih Sarıkaya ve Eğitmen öğretmenlerle birlikte Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette okul idaresi Otizm günü ve yaptıkları faaliyetler ile ilgili belediye başkanı Neşet Çağlayan’a bilgi verdi. Çağlayan Otizmli çocuklarla sohbet etti. Otizm günü nedeniyle Başkan Çağlayan’a rozet takan okul idaresi misafirperverliğinden dolayı Çağlayan’a teşekkür etti. Başkan Çağlayan, Otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmelerinin başlıca hedefleri olduğunu belirterek, gün geçtikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın artırılması bakımından bugünün önemini kabul etmekle beraber bize düşen; bu konudaki farkındalık düzeyini artırmakla meşgul olmanın ötesine geçip yürüttüğümüz nitelikli çalışmalarla özel çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onların yeteneklerini toplumumuzla paylaşmalarının önünü açacak somut adımları atmaktır. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmeleri hepimizin birinci önceliğidir. Bu düşüncelerle otizmli bireylerin sosyal yaşama katılabilmeleri için bütün altyapı olanaklarımızla çaba sarf etmeye devam edeceğimizi bir kere daha vurguluyorum. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyorum. Otizmle mücadele eden vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.