Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN TURİZM ÇALIŞTAYI'NDA SUNUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Yazdır / Tarih: 2017-02-17

Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Turizm Çalıştayı başladı. Orhangazi TSO toplantı salonunda yapılan çalıştayın açılışında Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Orhangazi TSO Yönetim Kurulu başkanı Ergün Efendioğlu, ilçenin turizm geleceği ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

ÇAĞLAYAN; TURİZM YATIRIMLARINA ÖNEM VERMELİYİZ

Çalıştay öncesinde görseller eşliğinde bir sunum gerçekleştiren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin tarım ve sanayide bir doyuma ulaştığını belirtti. Başkan Çağlayan, Tarımcılıkta zeytin ve meyvecilik başta olmak üzere ilçemizde tarımsal faaliyetler çok önemli yer edinmiş durumda. Tarımsal alanlarımızın yüzde 85’ini kapsayan zeytin konusunda daha geniş alanda bu işi yapan yerler öne çıkınca, bizim zeytinde rekabet gücümüz azalıyor. Zeytincilikte üretimden daha çok ticaretinde Orhangazi’nin bir merkez olabilmesini daha çok önemsiyoru dedi. Zeytinin ticaretinin yapıldığı merkez noktasında ilçemizi daha çok geliştirmek durumunda olduğunu belirten Çağlayan, Zeytine alternatif oluşturmak da en önemli yapmamız gerekenlerden birisi. Son yıllarda kivi yetiştiriciliği Orhangazimiz için bir alternatif ürünü bulduk gibi oluyor. Sanayide ise zaten ilçemiz belli bir orana ulaşmış durumda. Gıda sanayi dışında bundan sonraki süreçte ilçemizde bir sanayileşmenin olması mümkün görünmüyor dedi. Çağlayan bundan sonraki süreçte yönümüz Turizm. Bu konuda elimizde neler var, bizler neler yapabiliriz, bunları konuşacağız. En önemli değerimiz İznik Gölümüz. İznik gölü sahilinde hayata geçirmeyi planladığımız büyük proje hayata geçtiği taktirde çok daha iyi olacak. Bu yıl sahil düzenleme çalışmaları ile projenin ilk etabına başlanmış olacak. Proje ile birlikte Göl sahil düzenlemesi bölge için cazibe merkezi olacak dedi. Gölde Feribot seferleri 2 yıl önce başladı. Karşılığını ilk etapta bulmamış olsa da, yeni gezi tekneleri ile bölgenin tanıtımını daha fazla sağlayacağız. Gölde su sporları ile ilgili olarak da yeni çalışmalar yapılacak diye konuşan Çağlayan, Termal ve Sağlık Turizmi merkezi de Orhangazi için gelecekte önemli bir unsur olacak diye konuştu.

ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

Çağlayan, Orhangazi’nin hakettiği noktada olmadığını bildiklerini belirterek, bu kadar değeri olan bir ilçenin çok daha farklı noktalarda olması gerekiyor. Bizler yerel yöneticiler olarak sosyal donatı alanları ile ilgili eksiklikleri giderirken, şehri daha iyi yerlere taşımanın çalışmasını yapıyoruz. Bu noktada topyekün işe sarılma duygusunun öne çıkması gerekiyor. Şehrin tüm güçleri bir araya gelerek ilçeyi daha da yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çaba göstereceğiz dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler