Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN ÜNİVERSİTE DERNEĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Yazdır / Tarih: 2016-04-11

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı için daha önce kurulan Üniversite Yapma Derneği Sakallı Tesisleri’nde Üniversite inşaatı bilgilendirme toplantısı yaptı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulçay, dernek yöneticileri, STK temsilcileri ve işadamlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında Orhangazi Meslek Yüksek Okulu inşaatının geldiği son nokta ile bundan sonra yapılacak olan çalışmalar katılımcılara anlatıldı.

Orhangazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Birol Taş, Yeniköy’de yapımı bitme aşamasına gelen MYO binası ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler aktardı. Birol Taş, üniversite binasında tüm alt yapı çalışmalarının ve çevre istinat duvarlarının tamamlandığını, üst yapı, yollar ve çevre düzenlemesinin de Orhangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandığını belirterek, bugüne kadar Üniversite inşaatına katkı sunan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Üniversitenin bundan sonra kalan bölümünün tamamlanıp eğitime başlaması için bu noktada kendilerine ne düşüyorsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, bu konuda ilçenin tüm dinamiklerine sorumluluklar düşüyor dedi. Dernek yönetim kurulunun ilçede üniversite yapımı için üzerine düşeni bugüne kadar yaptığını belirten Çağlayan, belki de bir çok kesimin hiç farkına dahi varmadığı bir binanın ne hale geldiğini ve hangi noktaya geldiğini anlatma ve kalan süreci de sizlerle paylaşmak istedik. Bu konuda duyarlı davranıp davete katılanlara teşekkür ediyorum dedi. Üniversitenin önümüzdeki eğitim döneminde yeni binasında hizmet vermeye başlayacağını da belirten Çağlayan, Kız ve Erkek Öğrenci yurtlarımızı da yatırım programına aldırıyoruz. Bu konuda adımlar da atılmış durumda dedi. Orhangazi’nin artık Üniversiteye sahip çıkması gerektiğini belirten Çağlayan, biz fakülteye talipken, meselenin birinci adımını problemsiz geçmemiz gerekiyor. Bugüne kadar güzel çalışmalar oldu. Bundan sonra da güzel çalışmalar olacağına inanıyorum dedi.


Toplantıda son olarak söz alan Uludağ Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulçay Orhangazi’nin geleceği planlaması için Üniversite konusunda bugün üniversitenin yapıldığı bölgenin daha geniş alanlarının üniversite alanı olarak planlara not edilmesi gerektiğini ve geleceğin yatırımının yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda Uludağ Üniversitesini örnek verdi. 17 dönümde başlayan Uludağ Üniversitesi’nin bugün binlerce dönüm alanda bir kampüs söz konusu. Orhangazi’nin de üniversite konusunda geleceği bu şekilde planlaması gerekiyor dedi. Yusuf Ulçay Uludağ Üniversitesi rektörü olarak ilçelere bağımsız üniversiteler yapılması hususunu da desteklediğini belirterek, örneğin, İnegöl-Yenişhir bir araya gelip bağımsız üniversitesini kurabilir. Orhangazi, İznik ve Gemlik bir araya gelip bağımsız üniversite kurabilir. Bu konuda geleceği planlayarak hareket edebilirseniz, arsa sorununuz olmazsa bu hususta ciddi adım atılabilir dedi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede daha önce UÜ Rektörü ile yapılan görüşmelerde 3 ilçenin ortak bir üniversite kurması ile ilgili mesajı aldıklarını ve bu konuda bir ön çalışma yaptıklarını belirterek, Gemlik, İznik ve Orhangazi Belediye Başkanları olarak bir araya geldik, Ak Parti Bursa Milletvekilimiz ile bu konuda bir görüşme yaptık. Üniversite kurulabilmesi için her ilçe kendi raporunu hazırlamaya başladı. Bu raporları YÖK’e sunup somut adımlar atmaya başlayacaklarını açıkladı.

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler