Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN'DAN AÇIKLAMA

Yazdır / Tarih: 2019-03-11

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan son günlerde kamuoyunda konuşulan bazı konular ve özellikle Belediyenin borçları ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Rakamlarla 5 yıllık veriler hakkında bilgi veren Başkan Çağlayan, hizmet üretilen yerde borç da olur dedi.

Siyaset yapacağım derken gerçek dışı rakamlar beyan ettiler

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediyenin borçları ile ilgili daha önce defalarca izahat yapmasına rağmen birilerinin sürekli yanlış bilgi vererek Orhangazi Belediyesi'nin borç stoğu hakkında felaket senaryosu çizenler gerçeğin hiç de dedikleri gibi olmadığını iyi bildiklerini belirterek, "esnafa 180 milyon borç var, 300 milyon toplam borç var" dedikodusunu yayanların bütün gerçekleri bilmelerine rağmen seçmen kararını etkileyebilirmiyim düşüncesi ile siyasete malzeme yapmaya çalışıyorlar dedi.

24 milyon borçla devralmıştık

2014 yılında 18 milyonu Orhangazi Belediyesine, 6 milyon TL'si de beldelerden kalan borçlar olmak üzere toplamda 24 milyon TL borçla belediyeyi devraldıklarını hatırlatan Neşet Çağlayan, şu anda devlete ait borçlanmaları çıkardığımızda 61 milyon 66 bin TL borç bulunmakta. Kamuya ait bu borçlar ise her dönem olduğu gibi bugün de İller Bankası Paylarından taksitler halinde alınıyor. Müteahhitlerimize, temizlik firmasına, belediyeye iş yapan ve malzeme veren, hizmet gören esnafımıza borcumuz bulunuyor. Buna karşılık 33 milyon 853 bin TL belediyemizin şahıs ve firmalardan alacağı bulunmaktadır. Borcumuzu alacağımızdan düştüğümüzde ise ortaya 27 milyon 212 bin TL borç kalıyor. Bu borç Orhangazi Belediyesi için kıymeti harbiyesi olan bir miktar da değildir dedi.

Hizmet varsa borçlanma normal

Belediyeler hizmet yaptıkça borçlanmalarının da normal olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediyemizin bugünkü borçlanması da çok doğal bir durum. İş yapan, hizmet üreten bir belediye mutlaka borçlanacaktır. Hiç bir iş yapmadan 18 milyon borçla teslim edilen bir belediye yönetiminde bulunanlar bugün büyükşehir yatırımları ile birlikte 260 milyon TL yatırım yapılan bir dönemi eleştirebiliyorlar dedi.

15 Milyon değerindeki arsaları planlama sonrası 180 milyon değerine çıkardık

Bizler önceki dönemin sahip çıkmamasından dolayı Büyükşehir Belediyesine kaptırılan arazileri yeniden Orhangazi Belediyesine kazandırdık diye konuşan Çağlayan, aynı görev dönemimizde bir çok belediyeye ait arazilerin planlamaları neticesinde 15 milyon değerindeki arazilerin değerini 180 milyon TL'ye çıkardık. Bu sayede 165 milyon TL'lik değer artışı sağlandı dedi. Bu çalışmalar esnasındaki desteklerinden dolayı tüm meclis üyelerine ve bürokratlara da teşekkür eden Çağlayan, Belediyemize ait arazilerin daha da değerlenmesi için bir çok çalışmamız da halen devam ediyor diye konuştu.

Önceki dönem 65 adet gayrimenkul satışı oldu

Belediye başkanı döneminde hem arazi alımı hem de satışı olduğunu bilmelerine rağmen hele hele bizden önceki dönemde 65 adet gayrımenkulün satıldığını bilmelerine rağmen benim dönemimde zorunlu olarak satılan gayrımenkulleri dillerine dolayanlar, 5 yılda 80 milyonluk satışa karşılık Orhangazi Belediyesi 29 milyon TL'lik gayrımenkulü de kazandırmamız, 165 milyon liralık değer artışı yapmamızı görmemezlikten gelerek siyasi malzeme yapıyorlar diye açıklamasını sürdüren Çağlayan, bizler kalben mutmain bir şekilde görevimizi yaptık. 1 Nisan tarihinde görevi devralacak olan kardeşimiz inşallah farklı yöntem ve çözüm yollarıyla belediyenin hizmetlerini ve yatırımlarını sekteye uğratmadan devamlılığını da sağlarlar dedi.

Orhangazi hizmetler konusunda sekteye uğramamalı

Orhangazi'nin konumu ve vizyonu itibarı ile ihmal edilmeyecek bir kent olduğuna vurgu yapan Çağlayan, Orhangazi hedeflerinden ve gelecekteki misyonundan geri adım atılmayacak bir şehirdir. Hiçbir gerekçenin hiç bir bahanenin şehrimizin gelişim sürecinde sekteye uğratmaması gerekliliğine inanıyorum diyerek açıklamasını tamamladı.

Diğer Haberler