BAŞKAN ÇAĞLAYAN'DAN ALTERNATİF YOL AÇIKLAMASI

Yazdır / Tarih: 2017-09-29

Başkan Çağlayan Hürriyet Mahallesi’ndeki alternatif yol konusuna açıklık getirdi

“Alternatif yol şikayet nedeniyle sekteye uğradı”

Orhangazi’de önceki gün Hürriyet Mahallesi’nde meydana gelen tır kazası sonrasında yeniden gündeme gelen Kale yolunda ağır tonajlı araçlar için alternatif yol konusuna Belediye Başkanı Neşet Çağlayan açıklık getirdi. Başkan Çağlayan göreve geldiklerinde ilk başlattıkları çalışmanın bu alternatif yol olduğunu ve yol çalışmasında belli bir aşamaya geldikten sonra birilerinin yol ile ilgili dava açarak yolun yapımını sekteye uğrattıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, TOKİ’deki Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesislerin açılış töreninde Hürriyet Mahallesinde daha önce başlatılan ancak açılan dava nedeniyle yapımı durdurulan alternatif yol konusunda açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2014 yılında göreve geldiklerinde ilk başlattıkları çalışmanın Hürriyet Mahallesinde ağır tonajlı araçların şehir içinden geçişini engelleyecek alternatif bir yol olduğunu belirterek, biz bu çalışmalarımızda belli bir aşamaya kadar gelmiştik. Ama Orhangazi’yi çok seven birileri var. Bu birileri her zaman görevdeler. Onların şikayeti neticesinde bu çalışmalarımızı durdurmak zorunda kalmıştık. Sonraki süreçte buraların artık Orman Bakanlığından yol için alanların kiralanması ve bu süreci başlatmıştık. 8 Eylül 2017 tarihi itibarı ile bu izin süreçlerini tamamlamış olduk. Tüm ücretlerini Orman Bakanlığına yatırdık. 890 metrelik alan ile ilgili yol çalışması yapabilmenin iznini aldık. Bunların sadece planlara işlenmesi ile ilgili süreç de ekim meclisinde tamamlanacak. Ancak biz bu süreyi beklemeden çalışmalarımızı başlatmış olacağız dedi. Çağlayan, önceki gün iki ayrı trafik kazası ile Orhangazi’nin hüzne boğulduğunu da belirterek, birincisi İznik yolundaki trafik kazasında Temel Akçay ağabeyimizi kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesin başsağlığı diliyorum. İkincisi ise Hürriyet Mahallesindeki TIR kazası ki bu konuda biz belediye olarak göreve gelir gelmez alternatif yol çalışması başlatmıştık. Orhangazi’yi çok seven birileri bu yol çalışmasını şikayet edip durdurmuştu diye konuştu.