Menu

BAŞKAN ÇAĞLAYAN'DAN MHP'NİN İDDİALARINA YANIT

Yazdır / Tarih: 2016-04-26

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, MHP ilçe başkanı Yüksel Akbayrak’ın yaptığı açıklamalar ve iddialar üzerine bir değerlendirme yaptı. Başkan Çağlayan, MHP ilçe başkanının Orhangazi’de gazetecilik kisvesi altında iftira, fitne ve yalan üreten birisi tarafından hazırlanan bildiriyi okuduğunu belirterek MHP ilçe başkanına tepki gösterdi. Başkan Çağlayan, sayın MHP ilçe başkanımız İrfan Aydın’dan hazırladığı basın bildirilerinden birini daha okuduğunu görüyoruz. Orhangazi’den bi haber, belediyecilikten ve belediye kanunundan bi haber bütçe nedir, hangi kalemlerden oluşur, nasıl kullanılır bilmeden, İrfan Aydın’ın eline tutuşturduğu yazıyı okumuş dedi. Çağlayan, Orhangazi’nin en büyük şanssızlığı da sizin gibi uslubu bozuk, bilgisiz, aklını ve siyasetini kaçak öğrenci yurdu işletip, ona buna iftira atarak nemalanma derdinde olan birilerine teslim etmenizdir. Daha birkaç gün önce liderini satmak üzere Bursa yollarına düşenlerden başka bir şey de beklenmiyordu zaten. Sen, gazetecilik kisvesi altında fitne fesat tohumları eken birinin bildirimini okuyacağına, her yerde savunduğun “Devletin başına devlet gelecek” diye sloganlar attığı liderini satma gayretlerini anlat ilçe halkına diye konuştu.

 

BÜTÇE YALANI, BİLGİSİZLİĞİNİZİ ORTAYA KOYUYOR

Başkan Çağlayan, aklı evvel birinin Orhangazi Belediyesi’nin bütçesinin 2 yıllık toplam tutarını baz almak suretiyle bugün 100 milyon TL rakamı, sanki bu para kasadaymış ve harcanmış gibi anlatmanın cehaletini neyle izah edebilirsin diye sorduğu açıklamasında şunları söyledi; Orhangazi belediyesinin yatırım bütçesi Fen işleri Müdürlüğü’ne ayrılan bütçedir. Onun da rakamı 19 milyon 826 bin 658 TL’dir. Bu rakamın içinde Fen İşleri Müdürlüğünde çalışanların maaşları 3 milyon TL’dir.  Kalan 16 milyon 796 bin 658 TL dağılımını da gözünüze sokarak söylüyorum;

 

Önceki dönemden kalan Göl Yolu asfalt ödemesi         : 972 bin 84 TL

Parke, Bordür yapımı işleri                                          : 4 milyon 720 bin 765 TL

Satıh asfalt kaplama işleri                                             : 2 milyon 360 bin 740 TL

İnşaat işleri hizmet alımı                                               : 1 milyon 470 bin 963 TL

Belediye binası bakım onarım işleri                               : 1 milyon 200 bin 963 TL

(Belediye binası tadilatında, merdivenler, asansörler, Engelliler için erişilebilirlik düzenlemesi, pencereler, dış cephe boya, Ak Masalar, Zabıta Müdürlüğü, tuvaletler, Kültür Müdürlüğü, Muhtarlıklar Müdürlüğü hizmet binası dahil)

İş Makinaları ve araç …….                                         : 1 milyon 467 bin 762 TL

Eski Köy ve Beldeler ve şehir merkezi inşaat işleri        : 3 milyon 453 bin 384 TL

(Okul , cami, Kuran Kursu inşaat işleri, arazi yolları, köprüler mahalle konakları dahil)

MOBESE alt yapı işleri                                                           : 600 bin TL

Hafriyat Döküm sahası oluşturulması                            : 550 bin TL

Toplam                                                                                   : 16 milyon 796 bin 658 TL

 

ARAÇ KİRALAMA İŞLERİ TAM BİR SAPTIRMA TAKTİĞİ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, MHP ilçe başkanı Neşet Çağlayan’ın araç kiralama işi ile ilgili iddiasına da yanıt vererek, araç kiralama bedellerini saptırmayın. Sanki belediye makam arabaları kiralamış gibi bir algı oluşturmayın. Bu ilçede spor kulüplerinin tüm antrenman ve maçlar dahil taşıma işleri, sizlere bu aklı veren şahsın derneğinin şehir dışına düzenlediği geziler için tahsis edilen otobüsler, Topselvi Mahallesinden öğrencilerin taşınma işleri, okulların tüm gezi araçları, tüm kursların araçları,  tüm yeni araçlar, derneklerin tüm gezi ve cenaze yerleri tüm ulaşım giderleri, hastaların Bursa’ya taşınma işleri, ORGÖÇ, BALGÖÇ ve KAFDER gibi yurt dışı ile bağlantısı olan derneklerin üyelerinin yurt dışı seyahat giderlerinin tamamıdır. Orhangazi Belediyesi tarafından karşılanan ve araç kiralama gideri olarak muhasebeleştirilmiş. Ancak siz “Belediye bu hizmetleri yapmasın” diyorsanız o ayrı bir mesele. Buysa rahatsızlığınız bunu söyleyin. Hem bu hizmeti talep edip hem de niye para harcıyorsunuz diye hesap soruyorsanız, orada dur derler adama.

 

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GİDERLERİ DE TAM BİR ALGI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, basın açıklamasında özel kalem müdürlüğü giderleri ile ilgili de iddialar ortaya atan MHP ilçe başkanı Yüksel Akbayrak’a verdiği yanıtta, Özel kalem müdürlüğü bütçesi üzerinden başta tüm şehrin aydınlatma giderleri olmak üzere, Cenaze hizmetleri, yeni doğan bebeklere hediye paketi hizmeti, evlenen çiftlere hediyelerin verilmesi, belediyeye ait kredilerin kredi taksitleri, toplu sünnet cemiyeti ile sünnet olan çocuklarımızın hediyeleri ve organizasyon giderleri, Aşevi giderleri, eğitim setlerinin öğrencilerimize ulaştırılması, kömür yardımlarının yapılması, Ramazan Çadırı faaliyetleri, 8 farklı branşta her yıl toplamda 2 bine yakın minik yavrumuza hizmet veren Yaz ve Kış dönemlerinde yapılan spor okullarının giderleri, amatör spor kulüplerimiz ve takımlarımızın malzeme giderleri, Zeytin Festivali giderleri, Turşu festivali giderleri, Folklor festivalleri giderleri, Okullara alınan malzemelerin giderleri, şehrin sokak aydınlatma giderleri ve tüm temsil ve ağırlama giderleri bu bütçeden ödendiğini bilmiyormusun acaba? Sizin bilmediğinizi kendi klavuzunuzun da bilmediğinide mi bilmiyorsunuz? dedi . Sayın MHP ilçe başkanının ilçede yapılan sosyal yardımlar da zoruna gitmiş olmalı ki, fakir fukaraya, garip gurabaya belediyenin elini uzatmasından niye rahatsız oluyorsunuz. Kimseye zerre kadar faydanız yok, bari faydası olanlara, hizmet yapanlara çamur atmayın dedi.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPILAN YARDIMLAR SİZİ RAHATSIZ MI EDİYOR?

Çağlayan açıklamasının devamında şunları söyledi; MHP ilçe başkanı acaba, Orhangazi Belediyesi’nin kendi kurduğu aşevinde günde 254 kişiye sıcak yemek ulaştıran, her ay 72 aileye evde temizlik ve bakım hizmeti veren, her ay 150 aileye kur erzak yardımı yapan, Sevgi Market aracılığı ile giyim ve diğer ihtiyaçları karşılayan, Evde sağlık hizmeti ile bir çok vatandaşına sağlık hizmeti sunan, her ay asker ailelerine her ay 33 bin TL asker aylığı ödeyen, ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye olduğunu biliyor mu? dedi .

 

ONUN BUNUN AĞZIYLA SİYASET YAPMAYI BIRAKIN

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, açıklamasını, “Onun bunun ağzıyla siyaset yapmayı bırakın da siz gidin liderinize nasıl ihalet edeceğinizin planlarını yaptın. Orhangazi’yi düşünenler, sizin gibilere ve her şeye rağmen, Orhangazi için çalışmaya devam ediyorlar” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Diğer Haberler