BAŞKAN ÇAĞLAYAN'DAN YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇIKLAMASI

Yazdır / Tarih: 2016-09-19

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2016-2017 eğitim-Öğretim Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada Orhangazi’de 2016-2017 Eğitim öğretimde ders başı yapacak yaklaşık 14 bin öğrenci ile 1200 civarındaki öğretmene başarı diledi. Başkan Neşet Çağlayan, "Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin; vatanına milletine hayırlı birer birey olacak tüm öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yıllarını kutluyorum" dedi. 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Orhangazi’de okulun yolunu tutacak öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Başkan Neşet Çağlayan, eğitimin önemine vurgu yaptı. Başkan Çağlayan yaptığı açıklamada, "Bu yıl ilimizde yaklaşık 1200 öğretmen ve yaklaşık 14 bin öğrenci ders başı yapacak. Öğrencilerimiz 3 aylık yaz tatilleri süresince dinlendiler, çeşitli etkinliklere katıldılar. Belediye olarak eğitimi önemsiyoruz. Okullarımıza imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz; vermeye de devam edeceğiz.

Geleceğin mimarları öğretmenler, öğrencilere bilgiyi, ahlakı, erdemli olmayı, milli ve manevi duygulara bağlı olmayı, sürekli kendini yenilemeyi, güçlü olmayı, kısacası insan olmayı öğretiyorlar. Çocukluktan gençliğe yoğun bir eğitim-öğretim temposunun merkezinde bulunan öğrencilerimiz, zaman gibi çok değerli bir hazineyi en iyi bir şekilde kullanmalıdır, Unutmamalıyız ki ömür sermayesi hızlı tükenmektedir. Birikim yapmak ve verimli hale gelebilmemiz gerekiyor. Öğrencilerimiz, yarının bilim insanı, doktoru, mimarı, mühendisi, bireyleri ve gelecekte Dünya'ya yön veren, medeniyetin bir parçası olacaktır. 2016-2017 eğitim öğretim yılının dolu dolu,  ulusa faydalı ve ufku geniş bir gençliğin yetişmesi arzusuyla tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, yeni eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" Biz biliyoruz ki; Türkiye eğitimli gençlerin elinde gelişecek, güçlenecek dedi.