Menu

BAŞKAN ENGELLİ AİLELERİ KAHVALTIDA AĞIRLADI

Yazdır / Tarih: 2017-05-26

10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın Orhangazi'deki etkinlikleri Anneler Günü'yle birleşerek anlamını arttırdı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Engelliler Haftası ve Anneler Günü sebebiyle Orhangazi'ye yaşayan engelli ailelerine kahvaltı verdi. Göl kıyısındaki kahvaltı programına, eşi Zöhre Çağlayan ile birlikte katılan Başkan Çağlayan'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı P.Yzb.Gökhan Su ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman ve eşi, Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, Meclis üyeleri Cemal Karagüzel ve Murat Çetin, AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Yurdakul, Gençlik Kolları Başkanı Bilal Özbey de katıldılar.

Programdaki konuşmasında Anneler Günü'nde engelli anneleri ve ailelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 'Annelik farklı bir duygu. Bu duygu ile yaratılan, cennetin ayaklarının altına alındığı ifadesine mazhar olan bir duygu.'dedi. Toplumun şekillenmesi ve yetiştirilmesi noktalarında annenin rolünün olduğuna dikkat çeken Çağlayan, 'Engelli annelerimiz ise çocuklarına bakarken gösterdikleri özveri ve sabırla çok daha özel insanlar. Büyük bir vefayı hak ediyorlar.' diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi şubesi başkanı ve Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezi sorumlusu Emrullah Akçay ise, Orhangazi'de yaşayan engelliler ve ailelerinin şanslı olduğunu söyledi. Akçay, 'Belki artık bize sıradan gelebilir ama çevremize baktığımızda engelliler haftasını dolu dolu geçiren bizden başka yer olmadığını görüyoruz. Bu etkinliklerin tamamında en büyük destekçimiz Orhangazi Belediyesi oluyor. Bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan'a teşekkür ederiz' dedi.

Davette engelliler ve ailelerine kahvaltı ikram edildi. Hafta sonunu İznik Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde birarada kahvaltı yaparak geçiren engelliler ve aileleri keyif dolu saatler yaşadı. Kahvaltıdan sonra ise engelli çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler