Menu

BAŞKAN FATİH MAHALLESİ’NDEYDİ

Yazdır / Tarih: 2017-08-16

 

 

                Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, merkezdeki en fazla soruna sahip mahallelerin başında gelen Fatih Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin biraraya gelerek sorunları değerlendirdiği toplantıya katılan Başkan Çağlayan, yapılan ve planlanan çalışmaları anlattı.

 

                Fatih Mahallesi'nde yerleşimin başlamasından buyana en büyük sorunun imar olduğunu ifade eden Çağlayan, 'Bölge özel mahsup ve zeytinlik olarak tarım alanı statüsünde. Planlara yerleşim alanı olarak işlenmediği için yıllarca sorunlar çözülemedi' dedi. Çağlayan, Fatih Mahallesi'ni imar sorununun çözülebilmesi için çalışmalar yapıldığını müjdeledi.

 

                Uzun süredir yol sorunu yaşanan Fatih Mahallesi'ni aşağı-yukarı kesim şekilde ayırt etmenin doğru olmadığını ifade etti. Yakın zamanda Fatih Mahallesi'nde 14 bin m2'yi aşkın asfalt, 7 bin m2'yi aşkın parke taşı çalışması yapıldığını söyleyen Çağlayan, 'Ana caddelerdeki sıcak asfalt çalışmamız devam ediyor. Göl yoluna kadar olan kesim asfaltlanacak. Ara yollar ise şimdilik satıh kaplama yapılacak. Mahalleye doğalgaz hattı çekildikten sonra ara caddeler de asfaltlanacak. Fatih Mahallesi'nin doğalgaz çalışması Armagaz'ın 2018 yılı programına alındı. Ancak görüşmeler yaptık. Ekipler şimdilerde Armutlu'da çalışıyor. Oradaki işleri tamamlanırsa doğalgaz çalışmasını bu yıl da başlatabiliriz' diye konuştu. Çağlayan, parke taşı ihtiyacı olan bölgeler varsa buralarda da çalışma başlatılacağını söyledi.

 

                Mahalle sakinlerinin çocuk parkı ve durak taleplerini ilettikleri Çağlayan, çocuk parkı yapılabilecek bir nokta olduğunu ikincisi için de yer sahibi ile görüşüleceğini ifade etti. Çağlayan, yolcu durağı konusunda da gereken çalışmanın yapılacağını bildirdi. Çağlayan, kanalizasyon hattının yetersiz olduğu bölgelerle ilgili planlama yapıldığını da açıkladı.

 

                MHP İlçe Başkanı Necati Güneş ve Fatih Mahallesi Muhtarı Halil Genç'in de hazır bulunduğu toplantıda mahalle sakinleri Çağlayan'ı alkışlarla uğurladı. Kısa süre sonra yeniden toplanacaklarını ifade eden Fatih Mahallesi sakinleri Başkan Çağlayan'ı yeniden aralarında görmek istediklerini söyledi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler