BAŞKAN JANDARMA KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Yazdır / Tarih: 2016-06-14

Çağlayan’dan Jandarmanın kuruluş yıldönümü açıklaması

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Jandarma Teşkilatı'nın 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan mesajında, "1839 yılında kurulan ve köklü bir geçmişe sahip olan, ülkemizin ve milletimizin huzur, can ve mal güvenliğini sağlama görevini, zaman mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın 177'nci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk Jandarma Teşkilatı 177 yıldır devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturmakta, güzel yurdumuzun her köşesinde, sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması ve kendisine verilen diğer görevlerin ifası amacıyla, üstün bir gayret ve büyük bir Vatan sevgisiyle çalışmalarını devam ettirmektedir. Türk Jandarma Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanmasında, Vatan savunmasında, terörle mücadelede fedakarca hizmetleriyle Milletimizin takdirini kazanmıştır. Ayrıca; bu güzide teşkilatımızın, suç ve suçlu ile mücadelede gösterdiği üstün başarının yanı sıra verdiği sosyal ve kültürel hizmetlerde halk ile devlet arasında önemli bir köprü oluşturmuş, vatandaşlarımızın devletimize olan güveninin artmasına katkı sağlamıştır. Bu vesileyle görevleri uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum" dedi.