Menu

BAŞKAN'IN İHH ZİYARETİ

Yazdır / Tarih: 2016-11-28

                İHH İnsani Yardım Vakfı Orhangazi temsilciliğinin Halep'te evsiz kalan ve çadırlarda yaşayan Müslümanlar için başlattığı 'Üşüyen umutların üzerine bir battaniyede sen ört' adlı yardım kampanyasında geri sayım başladı. Kampanya için bir çok temasta bulunan İHH Temsilciliği, önceki akşam da Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ı konuk etti. Meclis üyesi Turgay Peker ile birlikte İHH'yı ziyaret eden Başkan Çağlayan, temsilci Mücahit Hatipoğlu ile değerlendirmelerde bulundu. 

 

  Hatipoğlu, Başkan Çağlayan'a şu bilgileri verdi; 'Suriyeli mülteciler soğuk havalarda donma tehlikesiyle karşı karşıya. Yüz binlerce kişinin sığındığı Halep´te gıda sıkıntısı baş gösterdi. Bebekler için mama, çadırda kalanlar için battaniye ve soba, ekmek fırınları için de un ihtiyacı var. Orhangazi’de İHH olarak Halep'e elimizden geldiği kadar destek sağlamaya çalışıyoruz.'

     Hatipoğlu, yardım kampanyasının Çarşamba günü sona ereceğini ifade ederken, 'Özellikle un ihtiyacımız çok fazla. Un olmadığı için mobil fırınlarımız şuanda çalışmıyor. Orhangazililerden destek bekliyoruz' dedi.   

Diğer Haberler