BAYIRBUCAK'A YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ

Yazdır / Tarih: 2015-12-18

Suriye’de devam eden iç savaş nedeni ile zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine Orhangazi Belediyesi’nden yardım eli. Türk Kızılayı’nın Bayırbucak Türkmenlerine yönelik düzenlediği yardım kampanyasına tam destek veren Orhangazi Belediyesi tarafından hazırlanan yardım TIR’ı Cumhuriyet Meydanı’ndan dualarla yola çıktı.  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın sabah saatlerinde son kontrollerini yaptığı TIR,  Başkan Yardımcıları Nemcettin Şahin ve Şemsi Kılıç, Türk Kızılayı Orhangazi Şubesi Başkanı Müjdat Gürsoy, AK Partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş tarafından uğurlandı.

Bayırbucak’ta Türkmenlerin zor günler geçirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Çağlayan, ‘Suriye’de yaşanan savaşın en kısa sürede son bulmasını istiyoruz. Dualarımız ve yardımlarımız kardeşlerimiz için. Orhangazi Belediyesi olarak Suriye’deki savaş mağduru kardeşlerimiz için başından bu yana desteklerimizi sürdürüyoruz. Bugün de Bayırbucak’taki Türkmen kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapacağız” dedi.