BEBEK BAKIM VE EMZİRME ODASI HİZMETE GİRDİ

Yazdır / Tarih: 2016-02-08

Orhangazi Belediyesi, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalarından biri olan ve en yoğun bölgelerden Cumhuriyet  Alanında Bebek Bakım ve Emzirme Odası kurdu. İlk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da çeşitli noktalara yerleştirilen ve Çok Amaçlı Kabin olarak da adlandırılan Bebek Bakım ve Emzirme Odası, annelere hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda sokak kütüphanesi olarak da kullanılan ve bir bölümü minik kütüphane olarak tasarlanan Bebek Bakım ve Emzirme Odası’nda anneler, çocuklarının emzirilmesinden altlarının değiştirilmesi ve bakımlarına kadar bir çok hizmet alabilecekler.

Başkan Neşet Çağlayan, Kabinler sokak kütüphanesi, bilgi ünitesi ve bebek emzirme odası olarak vatandaşlara hizmet vereceğini belirterek, Kabinlerde, uygun sıcaklık, hijyen ve güvenilirlik ön planda. LCD bilgi ekranı ve bilgilendirici broşürler de vatandaşların bebeklerinin bakımını yaparken bilgilenmelerini de sağlıyor” dedi. Çağlayan Kurulan kabinlerin anne-bebek güvenliği düşünülerek özel kart sistemi ile kullanıldığını belirterek, hizmetten faydalanmak isteyen ebeveynlerin sağlık ocakları ve belediyelerden kart temin ederek kabinleri kullanabileceklerini de sözlerine ekledi.