Belediye Başkan Vekili Bakırdan: ‘İstanbul’un Fethi Medeniyetin Yeniden Doğuşudur’

Yazdır / Tarih: 2024-05-29

Orhangazi Belediye Başkan Vekili Lütfi Bakırdan, Süleyman Şah Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 29 Ekim İstanbul’un Fethi programına katıldı. Program, Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Etkinlikte, Anadolu Üniversitesi edebiyat fakültesi tarih bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Topal İstanbul’un Fethi ile ilgili bir konferans verdi.

Etkinlik sırasında, İstanbul’un Fethi’nin tarihî ve kültürel önemi vurgulandı. Programa Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler de iştirak etti. Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiir ve kompozisyon gösterileri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca, programda yapılan konuşmalarda, Fatih Sultan Mehmet’in genç yaşta gerçekleştirdiği bu büyük zaferin, Türk milletine ve tüm dünyaya kazandırdığı değerler üzerinde duruldu.

Belediye Başkan Vekili Lütfi Bakırdan, programla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul’un Fethi’nin yalnızca bir askeri başarı olmadığını, aynı zamanda bir medeniyetin yeniden doğuşu olduğunu belirtti. Gençlere hitaben, Fatih Sultan Mehmet’in azmi, kararlılığı ve vizyonunun örnek alınması gerektiğini ifade etti. Bakırdan, bu tür etkinliklerin tarih bilincinin genç nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı ve Süleyman Şah Anadolu Lisesi’ni başarılı organizasyonları için tebrik etti.

Program, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi ve Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde tarih bilincinin canlandığı anlamlı bir gün olarak hafızalarda yer aldı.