Menu

Belediye Başkanı Aydın Çevre Yangını Tehlikesine Karşı Çağrı Yaptı

Yazdır / Tarih: 2023-08-07

Orhangazi Belediyesi olası çevre yangınlarına karşı geniş çaplı ot biçme çalışmalarına aralıksız devam ederken, Belediye Başkanı Bekir Aydın vatandaşlara daha dikkatli olma çağrısı yaptı. Yaz mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, ilçe genelinde çevre yangınlarına önlem olarak start verilen ot, makilik alan, kuru dalları ve benzeri ortamları kapsayan temizlik çalışması, kent genelinde riskli bölgeler öncelenerek sürdürülüyor. Çalışmayı Orhangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Birimi personelleri yürütüyor.

Lütfen Daha Dikkatli Olalım

Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Orhangazi’mizin Çevre yangınlarına karşı daha güvende olabilmesi için tüm Orhangazi olarak daha dikkatli olmalıyız, vurgulamalarını yaparak sözlerini “ Çok sevdiğim bir sözdür. Bu nedenle fırsat buldukça tekrarlıyorum. Afrikalıların bir atasözü vardır. ‘Bu dünya bizlere atalarımızın mirası değil torunlarımızın emanetidir.’ ” bakın bunu Afrikalılar söylüyor. Yani çöllerin, kuraklığın, zayıf bitki örtüsünün olduğu kıtada yaşayanlar. Bizlerde bu düşünceyle davranıp çocuklarımızdan aldığımız emaneti, En azından atalarımızdan kaldığı şekliyle onlara teslim etmemiz gerekir.” Cümleleriyle sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ Orhangazi Belediyesi olarak yaz aylarının gelmesi nedeniyle zaten çalışmalarımıza devam ediyorduk. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çalışmalarımızı çeşitlendirerek hızlandırdık. İlgili bütün birimlerimiz sahada ama bu konuda kolektif çalışmak gerekir. Değerli hemşerilerimden ricam sizlerde çevre yangınları tehlikesine karşı lütfen çok dikkatli olun. Elinizden gelen önlemi alın. Sonuçta Orhangazi hepimizin torunlarının emanetidir.“ ifadeleriyle son verdi.

Orhangazi Belediyesi Çalışmalarına Devam Ediyor

Tüm kadrosuyla sahada olan Orhangazi Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Birimi ekiplerinin yaptığı çalışmalar da göz dolduruyor. Belediye ekipleri hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bitki yoğunluklu alanlarda temizlik faaliyetlerine hız verdi. Ekipler, kırsal bölgelerde, İznik Gölü kıyısında ve halkın piknik alanı olarak kullandığı bölgelerde kuru ot, maki ve kuru dallardan oluşan bitkileri keserek olası yangına karşı önlem alıyor. Ekipler ihtiyaç olduğu sürece çalışmalarını sürdürecek.

Diğer Haberler