Menu

Belediye Başkanı Aydın İftar Programında Engelli ve Engelli Aileleri ile Buluştu

Yazdır / Tarih: 2023-04-19

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın iftar programında engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya geldi. Nadır Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programına Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra Kaymakam Süleyman Özçakıcı, Ak Parti Orhangazi İlçe Başkan Vekili İbrahim Altuntaş, MHP İlçe Başkanı Halil Bozoğlu, kurum müdürleri, muhtarlar,   Sakatlar Derneği Başkanı Emrullah Akçay, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Bekir Aydın çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Aydın bu çerçevede Orhangazi Belediyesinin engelli vatandaşlar için organize ettiği iftar programına katıldı. Engelli ve engelli aileleri, Orhangazi kurum ve kuruluşların Başkan ve temsilcileri tarafından geniş ilgi gören iftar organizasyonu Kuran okunmasının ardından dualarla başladı. Program sonrasında engelli vatandaşlar ve aileleri ile Belediye Başkanı Bekir Aydın arasında sıcak sohbetler gerçekleştirildi.

İftar programında bir konuşma yapan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın“ sözlerime yıllardır gerçekten benimsediğim bir inancımı paylaşarak başlamak istiyorum. Bana göre insanlardan ve insanların tutum ve davranışlarından kaynaklı engellerin ortadan kaldırılması şartıyla engellilik ya da engelli yoktur. Yani insanlardan kaynaklı düşünsel, sosyal ve fiziksel engeller ortadan kaldırıldığında, engellilik ve engelliler konusunda konuşacağımız, düşüneceğimiz hiçbir konu kalmaz.” Diyerek sözlerine “ her konuda Türkiye’yi çağ atlatan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki Ak Parti hükumetleri engellilik ve engelliler konusunda da Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların kat kat fazlasını hayata geçirmiştir.

Bizlerde Orhangazi Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereği engelli hemşerilerimizde ilgili birçok çalışmaya imza attık. Belediyemiz bünyesindeki engelli koordinasyon merkezi ve sağlık koordinasyon birimi vasıtasıyla engelli ve ağır hasta hemşerilerimizle ilgili birçok çalışma yaptık. “Cümleleriyle devam etti. Başkan Aydın konuşmasına “ bu vesileyle bir kez daha beraber olmaktan çok mutlu olduğumu belirtiyor, yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” İfadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler