Menu

Belediye Başkanı Aydın OBAK’ın Öğrencilere Verdiği Afet Farkındalık Eğitimine Katıldı

Yazdır / Tarih: 2023-05-22

Belediye Başkanı Bekir Aydın Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK’ın öğrencilere verdiği Afet Farkındalık Eğitimine katıldı. Eğitim Orhangazi Çok Amaçlı Anadolu lisesinde gerçekleştirildi. OBAK’ın afet farkındalık ve tahliye eğitimine 650 lise öğrencisi iştirak etti.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belediye Başkanı Aydın bu bağlamda Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiği afet farkındalık ve tahliye eğitimine katıldı. Eğitimler sırasında 650 öğrenci ile bir araya gelen OBAK ekibi öğrencilere afet konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim afet öncesi, afet anı ve afet sonrasını kapsadı. Başkan Aydın eğitim esnasında öğrencilerle yapılan tahliye çalışmasına aktif olarak iştirak etti.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yaptığı açıklamada, biz de hazırız öğrenci kardeşlerimizle hazır, diyerek sözlerine “ Arama Kurtarma ekibimizi 4 yıldır yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından hazır hale getirdik. Ekibimiz Orhangazi‘de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere müdahale edebilecek durumda.” Cümleleriyle devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ bizlerde arama kurtarma ekibimiz OBAK’ın Çok Programlı Anadolu Lisesinde verdiği eğitime katıldık. Öğrenci kardeşlerimle beraber bir de tahliye çalışması yaptık. Öğrenci kardeşlerim maşallah çok hızlı. Tahliye sırasında beni en geride bıraktılar. İnşallah ilerleyen günlerde de çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler