Menu

Belediye Başkanı Aydın Tekne Oruçlarını Açan Çocuklara Eşlik Etti

Yazdır / Tarih: 2023-04-16

Orhangazi Belediyesi çocuklara, tekne orucu iftarı, düzenledi. Büyük Aile, çalışması kapsamında düzenlenen tekne orucu programında Belediye Başkanı Bekir Aydın, Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Süleyman Çelik, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı ve Yöneticileri orucunu açan çocuklara eşlik etti. Program Orhangazi Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezinde düzenlendi. Programa 300 çocuk katıldı. Başkan Aydın tekne orucu programının ardından çocuklara oyuncak hediye ederken, Beyaz masa ekipleri çocuklarıyla birlikte gelen ailelere karanfil sundu.

Orhangazi Belediyesi ramazan ayı dolayısıyla Orhangazi’nin değerleriyle buluşma çalışmalarına devam ediyor. Orhangazi Belediyesi bu çerçevede halk arasında, tekne orucu, olarak bilinen çocuk oruçlarını tutan küçük çocuklara iftar yemeği düzenledi. Kültür ve Gençlik Merkezinde organize edilen tekne orucu iftar programında 4-8 yaş arası 300 çocuk bir araya geldi. Saat 12:00’de duaların ardından oruçlarını açan çocuklara Belediye Başkanı Bekir Aydın iftar sonrasında oyuncak hediye etti. İftar programından oldukça memnun kalan çocukların Belediye Başkanı Bekir Aydın’la sıcak sohbetleri dikkat çekti.

Belediye Başkanı Bekir Aydın Tekne Orucu İftarı ile ilgili yaptığı açıklamada, adeta çocukluğumun Ramazanlarına döndüm, diyerek sözlerine “ tekne orucu dinimizin ve Anadolu’muzun en kadim geleneklerindendir. Amaç çocukları oruca hazırlamak, evlatlarımızın oruçtan keyif almalarını sağlamaktır. Biz de kültür merkezimizde işte tam bunları yaşadık. 300 evladımız sesleriyle Kültür merkezimizi şenlendirdi. Onlar mutlu oldu,  biz mutlu olduk.“  Şeklinde sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ Çocuklarımızı mutlu eden, onlar için güzel olan bütün çalışmaların içinde olacağız. Sevgili evlatlarıma misafirlikleri ile bizleri Mutlu ettikleri için çok teşekkür ediyor, Allah’tan, oruçlarının, niyetlerinin kabulünü diliyorum.“ Cümleleriyle son verdi.

Diğer Haberler