Belediye Başkanı Aydın: “Yangınlara Karşı Dikkatli Olmalıyız”

Yazdır / Tarih: 2024-07-02

Orhangazi Belediyesi, çevre ve orman yangınlarına karşı yoğun önlemler almaya devam ediyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve düşük nem seviyelerinin risk yaratması nedeniyle, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Birimi tarafından riskli bölgelerde kapsamlı temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Bu çalışmalarda, kuru otlar, çalılar ve yangına sebep olabilecek diğer etkenler temizlenerek bertaraf ediliyor. Belediye Başkanı Bekir Aydın, halkın yangınlara karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. "Hava sıcaklıkları ve düşük nem oranları, orman yangınlarına karşı büyük bir risk oluşturuyor. Küçük bir hatayla büyük sorunlar yaşayabiliriz," diyen Başkan Aydın, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Belediye olarak tüm imkânlarla önlemler aldıklarını belirten Aydın, en büyük sorumluluğun vatandaşlara düştüğünü ifade etti. "Belediyemiz ve devletimizin duyurularına duyarlılık gösterilmeli. Ateş yakılmamalı ve yakılmış ateşler tamamen söndürülmeden terk edilmemeli. Özellikle cam parçaları doğaya atılmamalı," dedi.

Orhangazi Belediyesi, ilerleyen günlerde de yangın riskine karşı çalışmalarını ve vatandaşlara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürecek.