Menu

Belediye Başkanı Bekir Aydın Ankara Temaslarını tamamladı

Yazdır / Tarih: 2023-01-13

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın 2 gün süren Ankara görüşmelerini tamamladı. Belediye Başkanı Bekir Aydın Ankara’da Orhangazi ile ilgili bir dizi görüşmede bulundu. Başkan Aydın’a Ankara temaslarında Belediye Başkan Yardımcısı Erkan İnce ve ilgili daire müdürleri eşlik etti.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yoğun çalışma temposunu Ankara’da sürdürdü.  Belediye Başkanı Bekir Aydın bu kapsamda Ankara’ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Aydın Ankara ziyareti sırasında İller Bankası, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),  Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı, Diyanet Vakfı Başkanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliğinde temaslarda bulundu.

Belediye Başkanı Aydın Ankara ziyaretinde ilk görüşmesini İller Bankasına yaptı. Görüşmede, geçtiğimiz ay Belediye Meclisinde kararı alınan, Güneş Enerjisi Sistemi konusu ele alındı. Ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na giden Başkan Aydın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda Bayırköy, Hamzalı, Mahmudiye ve Fındıklı Mahallerinde telefon sorunu ile alakalı görüşmeleri yaptı. Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın 3. durağı İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı oldu. Burada AFAD‘ın Orhangazi Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi OBAK’a katkıları masaya yatırıldı. Görüşmeler sonrasında AFAD’dan OBAK için bir araç ve çok miktarda malzeme desteği alındı. Ziyaretlerine Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığında devam eden Başkan Aydın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ve Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’le görüştü. Görüşmelerde Bakan Yardımcılarıyla Bakanlıkların Orhangazi‘de yapılan ve yapılması planlanan yatırımları konuşuldu. Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın Ankara temasları Diyanet Vakfı ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünde devam etti. Başkan Aydın Genel Müdürler İzani Turan ve Hacı Abdullah Uçan ile bir araya geldi.  Başkan Aydın’ın son durağı Türkiye Belediyeler Birliği oldu. Belediye Başkanı Bekir Aydın Türkiye Belediyeler Birliğinde Birlik Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Özcan Yıldırımla görüştü.  Görüşmelerde kurumların Orhangazi ile ilgili konuları ele alındı. Belediye Başkanı Bekir Aydın Ankara temaslarını tamamlayarak Orhangazi’ye döndü.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Ankara temasları ile ilgili yaptığı açıklamada, İnşallah hemşerilerimize güzel müjdeler vereceğiz, diyerek sözlerine “ Ankara’ya çok verimli geçen iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdik. Birçok kurum ve kuruluşun yetkilileri ile bir araya gelerek Orhangazimizi, Orhangazi’mize yapılacak yatırımları ele aldık. Gerçekten çok başarılı görüşmeler oldu.“ Şeklinde sürdürdü Başkan Aydın açıklamasına “ bizlerden desteklerini asla eksik etmeyen Bursa Milletvekilimiz Sayın Zafer Işık’a, Ankara’da bizleri misafir eden kurum ve kuruluş yetkililerine misafirperverliklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.“ ifadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler