Menu

Belediye Başkanı Bekir Aydın BAL-GÖÇ’ün 38. Kuruluş Yıl Dönümüne Katıldı

Yazdır / Tarih: 2023-01-14

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Balkan Göçmenleri Derneği BAL-GÖÇ’ün 38.kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama programına katıldı. Kutlama programı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonunda yapıldı. Program yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın çalışma programına ara vermeden devam ediyor. Belediye Başkanı Bekir Aydın Bu çerçevede Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Salonunda, Balkan Göçmenleri Derneği BAL-GÖÇ’ün 38. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa İştirak etti. Program geniş katılımla gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bizler hem bir arada olduk hem bir olduk, diyerek sözlerine “ Osmanlı coğrafyasının uç beyleri Anadolu’dan ayrılıp Balkan topraklarında Türklüğü ve Müslümanlığı yaşattılar. Yüzyıllar sonra Anadolu’ya döndüklerinde, aradan yüzyıllarla ölçülecek kadar uzun bir zaman geçmemiş gibi hayatlarına devam ettiler. Sadece bu kadarda değil, Anadolu’da yaşayan Türkler Balkanlardan yeniden Anadolu’ya gelen Türklerle hiç ayrılmamış gibi bir ve beraber olarak hayatlarını sürdürdüler. “ cümleleriyle devam etti.  Belediye Başkanı Bekir Aydın açıklamasına “ 38 yıl gerçekten çok uzun bir zaman. İnsanlar için de uzun, Dernekler için de uzun. Balkanlardan Anadolu’ya gelen vatandaşlarımızın 38 yıl önce kurduğu Balkan Göçmenleri Derneği BAL-GÖÇ’ün 38.kuruluş yıl dönümünü kutladık. Bu vesileyle düzenlenen muhteşem programa katılım sağladık. BAL-GÖÇ’ün kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İfadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler