Menu

BELEDİYE BAŞKANI ÇAĞLAYAN'DAN İDDİALARA YANIT

Yazdır / Tarih: 2018-04-25

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan CHP ilçe başkanı Sevim Turan’ın açıklamaları üzerine yaptığı değerlendirmede görevde olduğu 4 yıllık süreçte prensip olarak siyasi parti ilçe başkanlarının eleştirel yaklaşımlarına cevap niteliğinde hiçbir açıklaması olmadığını vurgulayarak, bu duruş, verecek cevabımızın olmadığından değil, kendi işimizle uğraşma, dedikodularla ve boş laflarla zaman geçirmeme düşüncemizden kaynaklanıyor dedi.

 Biz dedikodu ve yalan için değil hizmet için varız

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Sevim Turan’ın yaptığı açıklamalara yanıt verirken, bizler Orhangazi’ye hizmet etmek üzere seçilmiş kişileriz. Siyaset bizim işimiz değil. İşimize siyaseti de bulaştırmadık. Görev yaparken siyasette ayrımı da yapmadık. Ama siyasetin yapılacağı yerlerde siyaset dersi ve adabı verecek kadar da birikimliyizdir dedi.

 Bu dil Sevim Turan’a ait değil

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yaptığı açıklamada gazetelere gönderilen ve CHP ilçe başkanı Sevim Turan adıyla yapılan açıklamaların onun ağzından olmadığını belirterek, bu açıklamaların kendisinin ağzından olmadığına eminim. Açıklamadaki hezeyanları üzülerek okudum. Sevim hanımı tanırım ve severim. Bir siyasetçide olması gereken nezaket ve üslubuna şahidim. Dolayısıyla yazıdaki üslubun kendisine ait olmadığını düşünüyorum dedi.

 Sizlere bilgi verenler sizi yanıltmış

Sevim Turan’ın belediye çatısında intihar şovu yapan şahıs ile ilgili iddialarına da yanıt veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediye çatısında intihar şovu yapan vatandaşın borcunun belediye tarafından ödendiği iddia ediliyor ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını niye bu kişiye ödediniz diye soruyorlar. Bahsi geçen şahsın borcu, belediye tarafından ödenmemiştir. Bu bilgiyi size kim verdiyse sizi fena halde açığa düşürmüşlerdir. Keşke bana sorsaydınız, doğruluk payı nedir diye. Birkaç işadamının katkıları ile o kişi için değil, tedavi gören eşinin ve çocuklarının hatırına yardım edilmiştir. İlçede kimin ne ihtiyacı ve talebi arsa öncelikle müracaat edilen yer Belediye başkanıdır. Bizler de elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını yasal yada insani ölçülerde karşılarız. Sosyal Belediyeciliğin gereği de zaten budur dedi.

 Büyükşehir yasasından bi habersiniz

Çağlayan açıklamasının devamında şunları söyledi; Sayın Başkan Belediyenin evlerinde neler oluyor diye soruyor. Ana muhalefet partimizin değerli başkanı siz nerede yaşıyorsunuz Allah aşkına. Belediyenin nerede evi var ve ne oluyor orada. Ben meclis toplantısında TOKİ’de belediyeye ait evlerin kullanımları ve ortak giderleri hususunda sıkıntı olduğu için sattık dedim. Siz bize o evlerin belediyeye ait olduğu zannıyla soru soruyorsunuz. Büyükşehir yasası ile ilgili Sevim Turan’ın söylemlerin de yanıt veren Çağlayan, biz hiç bir şeyi bunu Büyükşehir kötü yaptı demedik. Bütçe rakamları konuşulurken Büyükşehir yasası gereğince gelirlerimiz azaldı diyoruz. Ama siz, yasadan bihabersiniz. Büyükşehir ne yapar, ilçe belediyesinin görevi nedir onu bile merak edip öğrenmemişsiniz. Yapılan hizmetleri onu Büyükşehir yaptı diye dikkate almıyorsunuz. Yapılan herşey ama Büyükşehir ama ilçe belediyesi tarafından, Orhangazi’ye yapılan belediyecilik hizmetleridir. Bunu anlayın artık dedi.

 Orhangazi’nin her köşesinde bizim hizmetlerimiz var

Neşet Çağlayan, Sevim Turan’ın 4 yılda ne yaptınız şeklindeki sorusuna ise; 4 yılda ne yapıldı diye merak ediyorsanız, dağıttığımız hizmet kitapçıklarını inceleyin, okuyun ve her birinin fotoğraflarını görün. Baktığınızdan ve okuduğunuzdan bir şey anlamama gibi bir sıkıntınız varsa, 20 Nisan Cuma günü şahsınızın da davetli olduğu bir toplantıda 4 yılın hesabını vereceğiz. Orada canlı canlı sizlere de anlatırım. Eğer Orhangazi’de yaşadığınızı iddia ediyorsanız, işyerinizden çıkın, bastığınız kaldırımdan itibaren her yöne şöyle bir gezin ve tüm kamu binalarını not edin. Bir de yapıldıkları tarihlere bakın. Ak Parti hükümeti ve Ak Parti belediyeler döneminde yapılanlarla başbaşa kalacaksınız dedi.

 Borç 35 milyon, alacak 33 milyon

 Belediye Meclisinde Belediyenin borç, alacak, gayrımenkul  satışarının ve Gayrımankul alışlarının miktarlarını ve değerlerini açıkladığını hatırlatan Çağlayan, ama onu bile takip etmemişsiniz. Belediyenin borcu 35 milyon, alacağı 33 milyon. Bunu kafanızın bir kenarına yazın.

 Herşey şeffaf 

Başkan Neşet Çağlayan açıklamasının son bölümünde şunları söyledi; Allah’tan olan biten halkın gözü önünde oluyor gibi bir kelime etmişsiniz. Bizde olan biten ne varsa yasal, aleni ve halkın gözü önünde yapılıyor. Kapalı kapılar ardında bizim hiç bir zaman işimiz olmaz. Gizli saklı işlerimiz olmaz. Gayrı yasal  olduğuna inandığınız bir husus varsa, Türkiye Cumhuriyetinin adalet mekanizmaları sonuna kadar hizmetinizde. Buyurun dava edin bizleri. Yok dedikoduyla, kahvehane ağzıyla, çamur at izi kalsın yöntemiyle siyaset yapacaksanız bu yol yol değildir. Size klavuzluk yapan karlalarla irtibatınızı bir an önce koparın ve bizim bildiğimiz ve sevdiğimiz Sevim Turan olun. Siyasette eleştiriye sonuna kadar evet ama karalamaya, iftira atmaya, rakamları yamultmaya hayır. İlkeli siyaset yapmak her siyasetçinin olmazsa olmazıdır. Ama herkesin harcı da değildir. Bunu biliyoruz ama bir beyanat içinde bu kadar yalan ve yanlışa da tahammül etmemiz mümkün değildir. 

 

Diğer Haberler