Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2014 Yılını Değerlendirdi

Yazdır / Tarih: 2015-01-09

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2014 yılını değerlendirdi. Başkan Neşet Çağlayan, Ak Parti iktidarı olarak göreve gelir gelmez Orhangazi Belediyesi’nde bir anlayış devrimi gerçekleştirdiklerini belirterek, hem Orhangazi’nin acil ihtiyaçlarının tespiti hem de sosyal belediyecilik noktasında çalışmalar yaparak Orhangazi halkına her alanda değişik hizmetler vermenin yollarını aradık dedi. 2009-2014 yıllarının Orhangazi’nin belediyecilik hizmetleri noktasında kayıp yılları olduğunu belirten Neşet Çağlayan, ne yazık ki eski dönemde Orhangazi’de hiçbir hizmet üretilmeyerek Orhangazi büyük projeler ve hizmetlerden mahrum bırakıldı. 5 yıllık dönem kayıp yıllar olarak tarihe geçti dedi.
          ÖNCELİK SIRALAMASI YAPTIK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, göreve gelir gelmez Orhangazi’nin öncelikli ihtiyaçlarını tespit edip buna göre bir yol haritası belirlediklerini belirterek, belirlediğimiz önceliklere göre biz de çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda bir planlama yapıp çalışmalarımıza başladık dedi.
          ALT YAPI ÖNCELİĞİMİZ OLDU
  Başkan Çağlayan, plansız ve programsız olarak hayata geçirilen Alt yapı çalışmalarını yeniden ele alıp, yapımcı firmalarla bir araya gelerek, alt yapının daha hızlı ve sorunsuz tamamlanması için uğraş verdik dedi. Neşet Çağlayan, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarının yenilenmesi sürecini hızlandırmak için programlar yaptık. Büyükşehir Belediyemizin de takviyesi ile alt yapı çalışmalarını belli bir seviyeye getirdik. Alt yapı çalışmalarımızı Aralık sonu itibarı ile büyük oranda tamamladık. İçme suyu testleri ile birlikte alt yapıyı tamamen bitirmiş olacağız dedi.
         ÜST YAPIYI HIZLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ
  Başkan Neşet Çağlayan, alt yapının tamamlandığı bölgelerde asfalt ve parke ile kaldırım çalışmalarına da bir yandan başladıklarını belirterek, Siteler bölgesi, Yalova caddesinin bir bölümü ve Hastane yolunda asfalt çalışmalarımızı başlattık. Ocak ayı ile birlikte havaların müsaade ettiği ölçülerde şehrin tüm ana arterleri başta olmak üzere tüm bölgeleri asfalt kaplama, gerekli yerleri parke ve kaldırım çalışmalarını hayata geçirip yaza kadar Orhangazi’yi üst yapı anlamında sorunsuz bir hale getirmeyi planlıyoruz diye konuştu.
         ANA CADDELERE PRESTİJ PROJELER YOLDA
  Başkan Çağlayan, ana arterlerde prestij projeler hayata geçireceklerini belirterek, Yalova ve Gemlik caddeleri ile bu caddelere bağlantılı olarak tüm cadde ve sokaklarda elektrik tellerini yeraltına aldık. Böylece şehir merkezindeki elektrik direği ve tellerden oluşan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış olduk. Buna bağlı olarak büyük ana arterlerimizde kaldırımları genişletip araç park yerleri ve yol güzergahlarına prestij projeler hayata geçirilecek. Bu caddelerimizde kaldırımlar, aydınlatma direkleri ve mobese sistemi ile Orhangazi’ye yakışacak bir proje hayata geçirmiş olacağız dedi.
         2014’DE ÖNCELİKLERİ HAYATA GEÇİRDİK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Nisan ayında görevi devraldıktan sonra acil talepler olarak Hürriyet Mahallesinden geçen ağır tonajlı araçların geçişini engelleyecek ve bu araçları şehir merkezine girmeden direk ana yola bağlayacak alternatif güzergahın yapımına başladık. Bu çalışmamızda ise son aşamaya geldik. Yolun hizmete girmesi ile birlikte ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişlerini ortadan kaldırmış olacağız dedi. Göreve geldiğimiz ilk günlerde Kutlu Doğum Haftası programı ile Kapalı Spor Salonu’nu dolduran binlerce Orhangazili ile birlikte bir araya gelip bu özel günü dualar ve sohbetlerle andık dedi.
         SPOR YATIRIMLARIMIZA BAŞLADIK DEVAMI GELECEK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, futbol ve diğer amatör branşlara sürekli destek olduklarını belirterek, Amatör sporun sorunlarını yakından biliyoruz. Bu konuda göreve gelir gelmez ilk iş olarak ilçemizdeki tüm amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve ardından ilçemizde görev yapan amatör futbol antrenörleri ile bir araya gelip onların sorunlarını ve taleplerini dinledik. Amatör spor kulüplerimize maddi ve manevi desteklerimiz önceki dönemlere göre ikiye katlanarak devam etti. Tüm amatör kulüplerimize malzeme ve ulaştırma konusunda desteklerimiz oldu. Orhangazi’nin marka unsurlarından birisi olan Orhangazispor’a hem tesisler hem de diğer konularda sürekli yardımcı olduk. Orhangazispor ve diğer kulüplerimizin tesisleri ile ilgili yenileme ve yeni tesisler konusunda çalışmalarımız oldu. Orhangazispor tesislerini tepeden tırnağa yenileyip yeni döneme hazır hale getirdik. Buna bağlı olarak faaliyetleri tamamen durma noktasına gelen Belediyespor Takımını aktif hale getirdik. Belediyespor bünyesinde 7 branşta 300’e yakın lisanslı sporcumuzla antrenmanlar ve müsabakalara katıldık dedi.
         SULAMA SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜK
  Başkan Neşet Çağlayan bir önceki belediye yönetimi tarafından lağvedilen Merkez Sulama Birliği’ne ait sulama kanallarını hızlı bir şekilde onararak yaz dönemine yetiştirdik. DSİ ile yaptığımız özel protokol sayesinde Merkez Sulama Birliği’nin kanallarını yeniden hizmete soktuk. Bu sayede Merkez Sulama Birliği bölgesinde binlerce hektarlık tarım alanlarının yeniden suya kavuşmasını sağladık dedi.
         FESTİVALLERE GERÇEK MANADA DESTEK OLDUK
  Belediye yönetimimizin ilk 9 aylık döneminde çok sayıda sosyal etkinlik ve festival de gerçekleştirdiklerini belirten Neşet Çağlayan, bu süreçte 3 ayrı Uluslararası Halkoyunları Festivali gerçekleştirdik. Halkoyunları festivalleri sayesinde, Balkanlardan, Avrupa ülkelerinden, Türk Cumhuriyetlerinden olmak üzere onlarca ülkenin halkoyunlarını Orhangazi’de ağırladık. Dutluca’da bu yıl ilk kez düzenlenen Dutluca Karadut Festivali’ne destek olup faaliyetler içinde yer aldık. Buna ilave olarak Belediye ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bu yıl ilk kez bir düzenlenen Turşu Festivalini hayata geçirdik. Zeytin ile birlikte Orhangazi’nin marka olmaya aday ürünü olan turşunun tanıtımı için 3 gün süren bir festival organizasyonunu hayata geçirdik. Festival sayesinde turşu ürünümüzü tüm Türkiye’de daha tanınır bir hale getirdik. Bu sayede Gedelek mahallemizdeki turşu işletmeleri ile sık sık bir araya gelip onların sorun ve taleplerini yerine getirdik dedi. Bu yıl 37.si düzenlenen Zeytin Festivali’nin daha kapsamlı ve amacına uygun halde düzenlenmesi için de gerekli adımları atıp festivalin organizasyonu içinde yer aldık.
         EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ ARTARAK SÜRECEK
  Belediye başkanı Neşet Çağlayan, eğitimde bir çok çalışmalar yaptıklarını da belirterek, başta okullarımız ve yurtlar için arsa teminleri olmak üzere eğitime de katkılarımız sürüyor. Anadolu lisesi yanındaki arsa ile Tuna İlköğretim okulu yanındaki belediyeye ait arsalar yeni okul binası yapımı için Milli Eğitim bakanlığına devredildi. Bununla birlikte Üniversite inşaatının devam ettiği alanın yanında bulunan yine belediyeye ait bir arsayı da yurt yapılması için Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsis ettik. Eğitimde tüm okullarımızın yaz dönemlerinde süren tadilat çalışmalarına direk katkı sağlayıp çalışmalar yaptık. Yeni Eğitim Öğretim yılı başında okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerimiz için binlerce eğitim setini okullarımıza dağıttık. Okulların açıldığı dönemde okullarımızda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yaptık. Okullarında başarılı olan öğrencilerimize başta tablet bilgisayar olmak üzere bir çok desteğimiz oldu.
         PİKNİK VE MESİRE ALANLARIMIZI ELDEN GEÇİRDİK
  Büyükşehir Belediyesi yasası ile Orhangazi Belediyesine bağlanan tüm belde ve köylerimizin mahalle statüsüne geçmelerinden sonra buralarda yer alan tüm mesire ve piknik alanlarını yeniden düzenledik ve daha kullanışlı hale getirdik. Ilıca, Nadır, Göl sahili, Yeniköy altı, Çakırlı altındaki piknik alanları ile tüm mesire alanlarımızı tek tek düzenlemelerini yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ortaköy’de daha önceki dönemden devam eden içme suyu sorunu için Otoyol firması ile birlikte Ortaköy’e 3 kilometre mesafede bir sondaj çalışması yapıp mahallenin su sorununu çözdük.
         AK MASA İLE VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI DAHA HIZLI ÇÖZDÜK
  Belediye hizmet binamızın girişinde oluşturduğumuz Ak Masalar sayesinde vatandaşların sorunlarına daha hızlı çözüm ürettiklerini belirterek, Ak Masalardaki personelimiz ile birlikte belediyeye gelen vatandaşlarımızın taleplerini ilgili birimler sayesinde daha hızlı çözüp vatandaşlarımıza hizmet sunduk dedi.
         MAHALLE MECLİSLERİMİZLE VATANDAŞIN AYAĞINA GİTTİK
  Göreve geldikten sonra söz verdiğimiz gibi Mahalle meclislerini de hayata geçirdik diyen Neşet Çağlayan, 9 aylık dönemde 6 mahallemizde Mahalle meclislerimizi gerçekleştirdik. Belediyemizin tüm birimleri, Başkan yardımcılarımız ve tüm meclis üyelerimizle birlikte mahallelerde düzenlediğimiz Mahalle Meclisleri sayesinde vatandaşların ayağına kadar gidip burada sorunlarını dinledik, hızlı çözümler ürettik dedi.
         KENT KONSEYİ’Nİ KAĞIT ÜZERİNDE BIRAKMADIK
  Başkan Çağlayan, Kent Konseyi yapılmasını göreve gelir gelmez tamamladıklarını belirterek, Belediye olarak Kapalı Pazaryeri’nde 4 ayrı ofisimizi Kent Konseyi’ne tahsis ettik. Kent Konseyi çalışmalarını başlattık. Çalışma grupları oluşmaya başladı. Kent Konseyinin de Orhangazi’ye sosyal anlamda katkı sağlaması için tüm çalışmalarını da destekleyeceğiz dedi.
         9 AYDA 90 BİN M2 PARKE
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, görevdeki 9 aylık dönemde merkez ve eski köy ve beldelerimizde ihtiyaca göre parke çalışmalarını da hızlandırdıklarını belirterek, 9 aylık dönemde tam 90 bin m2 parke döşedik. Özellikle mahalleye dönüşen eski belde ve köylerimizin tüm parke ihtiyaçlarını karşıladık. Buna bağlı olarak merkezde de binlerce m2 parke taş döşememiz oldu dedi.
         RAMAZAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRDİK
  Başkan Neşet Çağlayan Ramazan Ayında Marmarabirlik eski arazisinde oluşturulan Osmanlı Sokağı ve her iftar sonrasında hayata geçirilen eski ramazan akşamları programları ile vatandaşlarla bütünleştiklerini belirterek, 30 günlük ramazan ayı boyunca her akşam Ramazan ayının maneviyatına uygun programlar gerçekleştirdik. Ramazan ayında anlaşma yaptığımız lokantalar vasıtası ile binlerce vatandaşımıza iftar verdik. Ayrıca 250 civarındaki aileye de sıcak yemek yardımlarımız devam etti dedi.
         CAMİLER VE KURAN KURSLARIMIZIN EKSİKLERİNİ GİDERDİK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Müftülüğümüzle yaptığımız protokol gereği tüm camilerimizin ramazan ayı öncesindeki bakım ve temizliğini gerçekleştirdik. Ayrıca ilçe genelindeki tüm kuran kurslarımızın eksiklerini tespit edip Belediye olarak bu konuda da yardımlarımızı sürdürdük dedi.
         500 ÖĞRENCİMİZE BURS
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, göreve geldikten sonra başkanlığını da kendisinin yaptığı kurulan bir eğitim ve yardımlaşma derneği vasıtası ile 500 öğrencimize Öğrenim bursu vermeye başladıklarını belirterek, bu sayede derneğimiz vasıtası ile 500 öğrencimizin eğitim hayatına katkı sunmuş olaağız dedi.
        YENİ DOĞANLAR İÇİN HEDİYE PAKETİ VE SOSYAL ETKİNLİKLER
  Belediye başkanı olarak yeni doğan bebeklerin tamamı için hediye paketleri hazırlayıp bunları ailelere ulaştırdıklarını belirten Neşet Çağlayan, yeni doğan bebeğin tüm ihtiyaçlarının yer aldığı hediye paketlerimizle birlikte ailelerimizin bebek sevinçlerine ortak olduk dedi. Çağlayan, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında çeşitli yat gezileri düzenlediklerini ayrıca Anneler gününde düzenlenen Fatih Akbaba konferansı ile binlerce ailemizle bir araya geldik dedi.
         BULGARİSTAN, KOSOVA VE MAKEDONYA’DA SOYDAŞLARIMIZLA KUCAKLAŞTIK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 9 aylık dönemde Bulgaristan, Kosova ve Makedonya’ya meclis üyeleri ile geziler düzenlediklerini hatırlatan Çağlayan, bu sayede burada yaşayan onlarca soydaşımızla bir araya geldik dedi.
         ULUSAL YARIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan görev döneminde ulusal büyük yarışmalara da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası ile hem onlarca Yamaç paraşütü sevenleri Orhangazi’de ağırladık hem de Gürle dağının yamaç Paraşütü konusundaki tanıtımını yaptık. Bununla birlikte Otokros şampiyonasının iki ayrı ayağına ev sahipliği yaparak büyük organizasyonlar gerçekleştirdik dedi.
         ENGELLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA YER ALDIK
  Görev dönemi boyunca Engelli vatandaşlarımızın da sürekli yanında olduklarını belirten Neşet Çağlayan, Engellilerimizin her türlü sorunlarının çözümünü önceliğimiz saydık. Engelliler günü ve özel günlerde Engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile birlikte olduk. Engellilerimiz için çok sayıda tekerlekli sandalye temini yaptık dedi.
         BALGÖÇ İÇİN ÖZEL BİR PROJE HAZIRLADIK
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Balgöç lokali için yeni bir proje hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, Balgöç Lokalimizin yerine yeni bir bina inşa edeceğiz. Binada hem ticaret alanları hem de sosyal tesisler yer alacak. Projesi hazırlanan bina ile ilgili olarak Balgöç yöneticilerimizle ortak bir çalışma sürdürüyoruz dedi.
         ANA YOLA BATÇIK VE YENİKÖY YOLUNUN GENİŞLETİLMESİ
  Orhangazi şehir merkezi ile Muradiye Mahallesini birbirine bağlamak için Kaymakamlık lojmanı yanından planlanan bat çık için Karayolları Bölge müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattıklarını belirten Neşet Çağlayan, bununla birlikte Ana yol üzerine yeni üst geçitler ve Yeniköy yolunun genişleme çalışmalarını da önümüzdeki günlerde projelendirip başlatacağız dedi.
         ÇOCUK PARKLARI VE YENİ PARK ALANLARI
  Orhangazi’de bir ilki gerçekleştirerek Engelli Çocuk Parkı inşa ettiklerini belirten Çağlayan, bununla birlikte atıl durumda bulunan çocuk parklarının yenileme çalışmalarını başlattık. İlave olarak çeşitli noktalara koyduğumuz spor aletleri ile vatandaşlarımızın spor yapmalarına da imkan sağlıyoruz dedi.
         MEYDAN PARK VE OTOPARK
  Göreve geldikten hemen sonra belediye önündeki otoparka düzenleme yaptıklarını belirten Neşet Çağlayan, daha önce son derece düzensi halde bulunan otoparkı yeniledik. İlave olarak belediyenin karşısındaki yeşil alan ve meydan çay bahçesini yeniden düzenleyip daha modern bir hale getirdik ve vatandaşlarımızın kullanımına sunduk dedi.
         GÖL DÜZENLEMELERİ YAPTIK
  Başkan Çağlayan göreve gelir gelmez İznik Gölü sahilinde düzenlemeler yaptıklarını belirterek, Göl piknik alanı ve diğer yollardaki parke taş çalışmaları ile İznik Gölü sahilini daha düzenli bir hale getirdik. 2015 yılı itibarı ile de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gölde yapılacak olan Sosyal tesisler ile İznik Gölü sahilini daha da modern bir hale getireceğiz. Göl sahilindeki spor tesislerine yapacağımız yeni spor alanları ile vatandaşlarımıza ve amatör spor takımlarımıza daha geniş imkanlar sağlayacağız dedi.
         TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ
   Belediye olarak yaptığımız Toplu Sünnet Şöleni ile çok sayıda çocuğumuzun sünnetlerini gerçekleştirdik ve aileleri ile birlikte Sünnet Şöleni ve Kına gecesinde bir araya geldik.
         MAHALLELERİMİZDE VATANDAŞLARIMIZI DİNLEDİK
  Çağlayan geçmiş dönemde köy ve belde statüsünde olan ve yeni dönemde mahalle statüsüne geçen merkezlere sık sık ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu merkezlerimizi sık sık ziyaret edip, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Mahallelerinde yaşanan sorunların çözümüne anında müdahale etmeye çalıştık dedi.
         TOKİ DÖRDÜNCÜ ETAP VE ÇAKIRLI İÇİN KOLLARI SIVADIK
   Başkan Çağlayan Orhangazi’de halen talep edilen yeni toki için çalışmalara başladıklarını belirterek, daha önce ilçemizde hayata geçirilen 3 etap konuta ilave olarak 4.Etap konut projesi için TOKİ Başkanlığı ile çalışma başlattık. TOKİ, 4.etap için proje çalışmasını başlattı. Bununla birlikte Çakırlı’daki konut alanına da yine TOKİ tarafından konut projesi hayata geçirilmesi için çalışma başlattık dedi.
         NADIR HALKA KAZANDIRILDI
  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Nadır’ın işletmesini yine belediye bünyesine alarak yeniden halka kazandırılması için çalışma başlattıklarını ve tamamladıklarını belirterek, Nadır’da yeni düzenlemeler yaptık. Yeni yapılan düzenlemeler sayesinde Nadır hem daha modern bir görünüme kavuştu hem de vatandaşlarımız için daha kullanışlı hale getirildi.
         ASKER AİLELERİNE HER AY 36 BİN TL
  Yine dernek vasıtası ile Orhangazi Belediyesi olarak ilçemizde askere giden ve ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 36 bin TL aylık maaş ödemesi yapmaya başladık diye konuşan Çağlayan, asker maaşı sayesinde askerlerimiz ve ailelerini bir nebze de olsa rahatlatmış olmanın sevincini yaşıyoruz dedi. Çağlayan, yıl boyunca her gün 255 aileye sıcak yemek yardımının yanı sıra, kömür ve erzak yardımlarını artırarak devam ettirdiklerini ifade etti.
         FATİH AKBABA İLE FARKLI BİR MEHMET AKİF ERSOY GECESİ
   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, sosyal etkinlikler kapsamında Kişisel Gelişim uzmanı Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak katıldığı Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek konulu bir konferans gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konferans ile Mehmet Akif Ersoy’u daha yakından tanımış olmanın da hazzını yaşadık dedi.
         KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA HIZ VERDİK
   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, göreve geldikten sonra halkoyunları kursları başlatarak bu sayede 300’ün üzerinde çocuğumuza halkoyunları eğitimi vermeye başladık. Buna ilave olarak Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koro çalışmalarımızı başlattık. Aynı zamanda tiyatro grubu oluşturarak çalışmalarımızı başlattık. Bununla birlikte BUSMEK Vasıtası ile çok sayıda branşta kursları başlatmış olacağız. Bununla birlikte eski jandarma binasının tadilatını yaptıktan sonra burayı da hanımlar lokali olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz dedi.
         GEZİ OTOBÜSLERİ
   Belediye olarak hazırladıkları özel otobüs ve minibüsleri Orhangazi’yi tanıtıcı fotoğraflarla süsleyip dernek ve kulüplerin hizmetine sunduklarını belirtti. Belediye olarak Halkoyunları ekipleri oluşturduklarını da belirten Çağlayan, yine belediye olarak onlarca spor branşında yaz ve kış spor okulları hayata geçirdiklerini ifade etti. Belediye olarak 112 noktası için 2.bir nokta tahsis ettiklerini ve Orhangazi’nin artık 2 adet 112 Ambulans hizmeti de başlamış oldu dedi.
         ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINDI
  UEDAŞ ile yaptıkları görüşme ve anlaşma doğrultusunda Orhangazi’de çarşı merkezinde bir çok noktada elektrik hatlarını yer altına aldıklarını belirten Çağlayan, böylece şehir merkezinde son derece kötü bir görüntü sergileyen ve görüntü kirliliği yaratan elektrik direkleri ile kablolardan da kurtulmuş olacak dedi.
         STADYUM VE KAPALI SPOR SALONU KALDIRILACAK
   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Seçimlerde söz verdikleri ve Hürriyet Mahallesine dev bir park alanı kazandırmayı hedefleyen Stadyum ve Kapalı Spor Salonu’nun kaldırılması için çalışmalara da başladıklarını belirterek, bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmelerimiz oldu. Dosyamızı sunduk. Bu konuda sağlanacak olan mutabakat sonrasında Stadyum ve Kapalı Spor Salonu’nu başka bir noktaya taşıyıp bu alanı da büyük bir park ve yeşil alana dönüştürmeyi planlıyoruz dedi.
         KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLAMASI İÇİN İLÇE DİNAMİKLERİ İLE BİR ARAYA GELİYORUZ
  Başkan Neşet Çağlayan, 2014 yılı içinde yaptıkları çalışmalara ilave olarak planlanan büyük çalışmalar için de etüd çalışmaları başlattıklarını belirterek, Orhangazi’de Arapzade Mahallesi Tekke Mahallesi ve Hürriyet Mahallesinin yüksek kesimlerinde ihtiyaç duyulan kentsel dönüşüm için İlçemizdeki Müteahhitler ve Mimar ve Mühendislerle ön görüşmeler yaptıklarını ve ayrı ayrı değerlendirmeler yaptıklarını, Kentsel Dönüşüm konusunda gelecekte çalışma yapılması için de alt yapı çalışmaları oluşturduklarını ifade etti.
         ZEYTİN ENTEGRE TESİSİ YOLDA
   Başkan Çağlayan Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Orhangazi’de Belediye tarafından tahsis edilecek bir arsaya Zeytin Entegre Tesisi kurulacağını da belirterek, bu projemizi önümüzdeki günlerde hayata geçirmeye başlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulacak olan Zeytin Entegre Tesisi sayesinde Orhangazi’nin yanı sıra, Gemlik ve İznik bölgesindeki zeytincilerimizin ürünlerinin de daha iyi değerlendirilmesi sağlanmış olacak dedi.
         5 YENİ FUTBOL SAHASI YOLDA
   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, biri amatör lig maçlarının oynanabileceği standartlara uygun bir suni çim saha olmak üzere toplamda 5 yeni Futbol sahası ve spor alanlarını Orhangazi’ye kazandıracaklarını, bunun projelendirme çalışmalarına da başladıklarını ifade etti.
         2015 YATIRIM YAĞMURUNA DÖNÜŞECEK
   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2015 yılının Orhangazi için yatırımların geleceği, bir çok çalışmanın hayata geçeceği bir yıl olacağını da belirterek, Belediye Personelimiz, Meclis üyelerimiz, Milletvekillerimiz ve Teşkilatımız ile birlikte geceli gündüzlü çalışarak Orhangazi için yenilikler planladıklarını belirterek, yeni yıl Orhangazi için artık projelerin birer birer hayata geçeceği bir yıl olacak. 2 yeni okul projesi ile birlikte, Kültür Merkezi, alt yapı ve üst yapının tamamlanması, şehir merkezine prestij projeler hayata geçirilmesi için çalışmalarımız olacak. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyemizin de katkıları ile Kent Meydanı projesi için ilk adımları atacağız. Marmarabirlik’e ait eski arsanın kamulaştırması 2015 kamulaştırma programına alındı. Bu yıl içinde kamulaştırma işlemini tamamlayıp arsa devrini yaptıktan sonra burası için planladığımız projeyi de hayata geçirmiş olacağız dedi.

Diğer Haberler