Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Ak Parti Orhangazi Gençlik Kolları Kongresine Katıldı

Yazdır / Tarih: 2015-02-02

 

Ak Parti Gençlik Kolları Kongresine katılan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yeni yönetimi kutladı, geçmişte görev yapan tüm başkan ve yöneticilere teşekkür etti. Çağlayan kongrede yaptığı değerlendirmede ise belediye olarak Orhangazi’de gençler için bir çok projeyi de hayata geçirecekleri müjdesini verdi.  

  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Ak Parti Kongresinde yaptığı konuşmada, kongrenin gençler için önemli bir gün olduğunu belirerek, bizler için de önemli bir gün. Bugün burada gençlik faaliyetleri noktasında, Ak Parti çalışmalarının dinamizmi noktasında görev alan arkadaşlarımızın bir şekilde bir bayrak devir törenindeyiz. Ben bugüne kadar emek sarfeden tüm kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum dedi. AK Parti’nin bir okul olduğunu belirten Neşet Çağlayan, hele hele gençlik kolları daha önemli bir okul. Dolayısıyla bu okuldan mezun olanların gerek Ak Parti kademelerinde, gerek devletin çeşitli kademelerinde görev almış olmalarını büyük bir mutlulukla müşahade etmiş bulunmaktayız. Kurucu Gençlik kolları başkanımız Hakan Ulusu Yalova Kosgeb Müdürü, Şinasi Kaya, Muammer Kara, Kemal Cabi, Celil Koç ve Doğan Terzi ile birlikte uzun yıllar güzel çalışmalara imza attık dedi. bu okul güzel mezunlar veriyor. Önemli olan bu okulda geçirdiğiniz zamanı faydaya tevdi edebilmek ki ben bütün gençlerimizde de bu gayreti görüyorum dedi. Bir dönemlerin gençlik kolları başkanlığı görevini yapıp bugün Belediye başkanı olarak sizlere hitap etmekten dolayı çok gururluyum diye konuşan Çağlayan, bu yolları birinci basamaktan başlamak suretiyle hep birlikte başlayıp ve çıktık dedi.  

            GENÇLER İÇİN BİR ÇOK PROJEMİZ VAR

  Orhangazi Belediyesi olarak şehirde yürütülen diğer çalışmaların yanı sıra gençler için de yeni projeler planladıklarını anlatan Neşet Çağlayan, şehrin ana sıkıntısı alt yapı çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu noktada şu anda başlatılan çalışmalar da havalar müsade ettiği sürece aralıksız sürecek. Hepimizin beklediği bu güzel şehirde yaşama arzumuz da tahakkuk etmiş olacak. Büyükşehir Belediye başkanımızın ziyaretinde de bütün bu noktaları birlikte gezdik. Onların bu konudaki hizmet verme gayretlerini zaten bizimle birlikte o geziye iştirak ederek gördüler. Orhangazi’de sosyal tesislerin eksikliklerinin de giderilmesi için de çok kısa zamanda çok farklı adımlar atılacak ki bu konuda aynı gün müjde geldi ve Marmarabirlik arsası için ilk adım atıldı ve protokol imzalandı. Kalenin Orhangazi’ye kazandırılması ve bir sosyal tesis inşa edilmesi ile gölde su sporların artırılması, gölde yine halkımızın kullanımına açık sosyal tesisler. Keramet Ilıca tesisleri, Çakırlı’daki termal tesisler inşallah Orhangazi’nin sosyal tesis noktasındaki beklentilerini karşılayacaktır. Hem gençlerimizi hem de bütün Orhangazi halkını ilgilendiren kültür merkezi için de proje hazırlandı. Yakın zamanda ihalesi yapılarak bu eksikliği de gidermiş olacağız. Bütün bunlar gençlerimizin Orhangazi’de vakit geçirmelerini sağlayacak alanlar. Sportif manada bir çok hizmete imza attık atmaya devam ediyoruz. 10 amatör, 1 profesyonel ligde olmak üzere 11 takımımız var. Bütün bu takımlarımızın ihtiyaçlarının tamamı belediyemiz tarafından karşılanmakta. Gençlerimizin daha iyi ortamda spor yapabilmeleri için planlanan bu yıl ki tesis sayısı 11. Bu tesisler gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını da sağlayacak dedi. Öğrenim burslarının CHP tarafından engellendiğini hatırlatan Çağlayan, ancak biz de bu konuya farklı bir çözüm bularak bu konuda bir dernek kurduk. Bu dernek vasıtası ile şu an itibarı ile 575 üniversite öğrencimize her ay düzenli öğrenim bursu veriyoruz. Bursların verilmesi noktasında hiç bir sınırlama yapmadık, müracaat eden bütün gençlerimize bu bursu vermeye başladık. Gençlerimiz için 2 adet yurt yapılması için çalışmalar başlatıldı, arsa tahsislerini yaptık. Orhangazi’ye 2 adet yurt kazandıracağız. Belediyespor vasıtası ile 7 farklı branşta 250 sporcuya hizmet veriyoruz. Eğitim ve kültür alanında bir çok çalışmaya imza attık. Kent Konseyi’ni oluşturup aktif hale getirdik. Gençlerin bir çok sanatsal ve kültürel faaliyetler yapabilmelerini sağladık. THM, TSM koroları oluşturduk dedi. 

Diğer Haberler