Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan Asil Çelik AS Tarafindan Yaptirilan Orhangazi Meslek Yüksek Okulu Santiyesinde Incelemelerde Bulundu

Yazdır / Tarih: 2014-10-28

 

   Uludag Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek, beraberinde, Orhangazi Meslek Yüksek Okulu’nun kurucu müdürlügünü yapan ve 7 yil Orhangazi’de görev yapan, halen Rektör danismanligi görevinde bulunan Prof.Dr.Recep Yaman Karadeniz, rektör yardimcilari Prof.Dr.Saim Kilavuz, Prof.Dr.Irfan Karagöz, Prof.Dr.Müfit Parlak, rektör danismani Prof.Dr.Adem Dogangün ve Üniversite Yapi isleri daire baskani Nilay Onart ve Kontrolör Nurhan Topçu ile birlikte birlikte Uludag Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu için Asil Çelik AS tarafindan yaz döneminde insaatina baslanan 3 bloktan olusan Üniversite binasi insaatinda incelemelerde bulundu.

            KAYMAKAM VE BELEDIYE BASKANI ILE TOPLANTI YAPTI

  Uludag Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Kamil Dilek, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Baskani Neset Çaglayan’la birlikte rektör yardimcilari ve Asil Çelik AS yöneticisi Hüseyin Keçeci, Orhangazi MYO Müdürü Doç.Dr.Erkan Yaslioglu, Üniversite insaatinin son durumu ile ilgili olarak bir toplanti gerçeklestirdiler. Insaat halindeki 3 bloktan birisinde gerçeklestirilen toplantida üniversitenin egitim ögretim hayatina ne zaman baslayacagi ile ilgili husus görüsüldü.

             DOGALGAZ VE ÇEVRE DÜZENLEMESI

   Rektör Kamil Dilek, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Baskani Neset Çaglayan’dan üniversite insaati ve son durum ile ilgili bilgi aldi. Kaymakam Yurdaer, insaatin aralik sonunda tamamlanmasini planladiklarini belirterek, ilçedeki bazi kuruluslarimizla görüstük. Acil ihtiyaçlar konusunda destek sözü aldik. Örnegin kampüs alaninin dis duvari için ilçemizdeki madenciler destek olacak. Bununla birlikte belediyemiz dogalgaz konusunun çözümü için Armagaz ve EPDK ile görüsmelere basladi dedi.

            ÇAGLAYAN ÇALISMALAR ILE ILGILI BILGI AKTARDI

  Belediye Baskani Neset Çaglayan, BUSKI ile birlikte alt yapi, kanalizasyon ve üst yapi çalismalari konusunda çalisma yapacaklarini belirterek, Armagaz ile görüsmelerimizde Yeniköy, Çakirli ve bu bölgedeki diger mahallelere dogalgaz getirilmesi için çalisma baslatiyoruz. Bununla birlikte belediye olarak hemen insaatin yaninda bulunan belediyeye ait 4 bin m2’lik bir arsayi Kredi Yurtlar Kurumu’na devrettik. Kampüs alani disinda yapilacak bir diger yurt binasi ile birlikte iki adet yurt binasi yapilacak. Bu konuda Milletvekilimizle birlikte de bu çalismalari yürütüyoruz dedi.

            ÇAMUR VE YAGMURA RAGMEN SANTIYE ALANINI GEZDILER

  UÜ Rektörü Prof.Dr.Kamil Dilek, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve belediye Baskani Neset Çaglayan diger ziyaretçilerle birlikte yogun yagmur ve santiye alaninin büyük oranda çamurla kapli olamasina ragmen insaati süren tüm bloklari gezerek incelemelerde bulundu.

            KARAR TOPLANTISINDA GELECEK YIL FIKRI ÖN PLANA ÇIKTI

   Santiyeyi gezen heyet daha sonra son karar toplantisini yapti. Özellikle dogalgaz sorununun bir an önce çözümü ile ilgili olarak Orhangazi MYO’nun 2015-2016 Egitim Ögretim yilina hizmete sokulmasi, yeni egitim dönemi kayitlarinin da yine insaati tamamlanacak olan bu kampüs alaninda yapilmasi kararlastirildi. Asil Çelik AS yönetimi adina heyette yer alan Hüseyin Keçeci, kendilerinin binayi 24 Aralik tarihi itibari ile tamamlayacaklarini belirtti. Rektör Kamil Dilek çevre düzenlemesi ve diger üst yapi çalismalari ile ilgili olarak da üniversitenin ilgili bölümlerinin çalisma yapacagini ifade etti.

             ASIL ÇELIK VE YEREL YÖNETIME TESEKKÜR

  Toplanti çikisinda açiklama yapan Prof.Dr.Kamil Dilek, böylesine bir egitim kompleksini Orhangazi’ye ve egitime kazandiran Asil Çelik fabrikasina ögrencilerim ve Uludag Üniversitesine tesekkür ediyorum dedi. Kamil Dilek, Uludag Üniversitesi olarak da bizler binanin teslimini aldiktan sonra tüm donanimi ve tefrisi ile laboratuarlarin düzenlemesini bizler yapacagiz. Bununla ilgili planlamamizi yaptik. Asil Çelik yönetim kurulu ile yapacagimiz toplantida bu takvimi yeniden tartisip son halini verecegiz. Bu noktada bu arsanin tahsisi ve tüm çalismalarina destek olan Orhangazi  Belediyesi ve Baskan Neset Çaglayan’a Üniversiteye bina kazandirilmasi hususunda ilk günden bugüne kadar her türlü çalismayi ve emegi veren Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer’e de tesekkür ediyorum dedi. Bir soru üzerine Rektör Prof.Dr.Kamil Dilek, binanin tamamlanmasi ile birlikte Orhangazi MYO için ilave bölümler ve kapali olan bölümleri açacaklarini bir fakülte konusunun ise gündemlerinde olmadigini ifade etti. 

Diğer Haberler