Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan, Basbakan Ahmet Davutoglu’nun katildigi Bursa Tofas Fabrikasindaki Törene Katildi

Yazdır / Tarih: 2014-12-03

 

   Basbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoglu, Tofas Fabrikasi’nda Doblo Amerika’nin üretim ve ihracatina yönelik tören için dün Bursa’ya geldi. Bursa´da Tofas Otomobil Fabrikasi tarafindan üretilen yerli Doblo´nun Amerika´ya ihraç törenine katilan Basbakan Davutoglu, ekonomik ve siyasi istirar ile güvenin önemine dikkat çekti.

            BASKAN ÇAGLAYAN’DA TÖRENDE

   Basbakan Ahmet Davutoglu’nun katildigi Bursa Tofas fabrikasindaki törene Belediye Baskani Neset Çaglayan, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Ak Parti ilçe baskani Mustafa Kaya’da katildi.

           ISTIKRAR VURGUSU YAPTI

  Son birkaç gün içinde Türkiye ekonomisinin küresel ekonomi içindeki performansi bakimindan çok güzel gelismeler olduguna isaret eden Davutoglu, “Geçen cuma Istanbul Borsasi yüzde 7,5 ile dünyada yükselen üçüncü borsa idi. En yüksek performans gösteren üçüncü borsa idi. Son 15 ayin en yüksek düzeyine ulastik. Yine gösterge tahvil bilesik faizleri de 7,6 düserek, son Temmuz 2013ten beri en düsük seviyedeydi. Bunlar çok önemli göstergeler. Hepimizi gururlandiran bir diger gelisme de, 1 Araliktan itibaren G20 dönem baskanligini üstlenmis olmamiz. Dönem baskanligi ile küresel ekonominin bir yil için patronlugunu üstlenmekle, bugün burada doblo ihracatinin gerçeklestigi töreni ayni haftada yasiyor olmamiz, ülke bazinda Tofas’in performansa sagladigi katki açisindan önemli tesadüf. Türk ekonomisi büyürken sirketlerin üretim kapasitesi artacak. Özellikle dünya ekonomisi küçülürken, küresel ekonomi daralirken, bütün dünya yüzde 2 performansini yakalamaya çalisirken, Türkiye dünyada en yüksek büyüme performansini gösteriyor” dedi. 

Diğer Haberler