Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan, ilçede Faaliyet Gösteren Mimar ve Insaat Mühendisleri Ile Bir Araya Geldi

Yazdır / Tarih: 2014-12-02

 

   Belediye Baskani Neset Çaglayan Orhangazi’nin gelecegini planlamak adina yaptigi çalismalara bir yenisini ekledi. Daha önce kentsel dönüsüm ve ilçedeki sehir planinin masaya yatirildigi Ilçedeki Müteahhit Firma yetkilileri toplantisindan sonra Baskan Çaglayan dün de ilçede faaliyet gösteren Mimar ve Insaat Mühendisleri ile bir araya geldi.

            3 ANA BASLIKTA GÖRÜSMELER YAPILDI

  Belediye Baskani Neset Çaglayan Ilçedeki tüm mimar ve insaat mühendislerinin davet edildigi toplantinin açilis konusmasinda toplantinin amacinin ilçenin sehirlesme adina gelecegine yön veren Belediye ve Mimar ve Mühendislerin görüslerini almak istediklerini belirterek, toplantimizi 3 ana baslikta topladik. Birincisi Orhangazi’nin gelecekteki imar durumu, sehirlesme ve sehir planinin görüsülmesi. Ikincisi Kentsel Dönüsüm çalismalari üçüncüsü ise Sehir plani konusunda öncelikli kurum olan Orhangazi Belediyesi Imar Dairesi ile Mimar ve Mühendislerin yasadiklari sorunlarin masaya yatirilmasi dedi. Neset Çaglayan, Orhangazi’nin bugüne kadar ki imar durumunun çok da iç açici olmadigini belirterek, bundan sonrasi için hem imar konusunda, hem sehrin imarinin gelecekte daha iyi olmasi adina hem de yeni imar alanlarinin en yetkili ve teknik bilgisi yüksek olan isimlerle görüsülmesi bizce daha mantikli. Bu anlamda el birligi ile bir çalisma yürütmenin daha mantikli olacagi görüsündeyiz dedi.

           KENTSEL DÖNÜSÜMÜ KONUSMALIYIZ

  Belediye Baskani Neset Çaglayan Orhangazi’de Kentsel Dönüsümün müteahhit firmalar, mimar ve mühendisler eli ile kismi olarak zaten yapildigina dikkat çekerek, Kentsel Dönüsüm Orhangazi için planli sekilde konusulmasi gereken bir konu. Bunu da yine müteahhit firmalar, mimar ve mühendislerimizle birlikte yapmak durumundayiz dedi.

            TARIM VE SANAYI KENTI VURGUSU

  Belediye Baskani Neset Çaglayan Orhangazi’nin hem tarim hem de sanayi kenti oldugu gerçegine de vurgu yaparak, bu anlamda gelecegi planlarken bu gerçegi de göz önünde bulundurmamiz gerekiyor. Otoyolun Orhangazi’den geçisi ile birlikte öngörülen nüfus ve sanayi yogunlugu için de tedbirler almamiz gerekiyor. Bu hususta da mimar ve mühendislerimizle birlikte ortak çalismalar yürütmeliyiz dedi. Mimarlardan gelen Organize Sanayi Bölgesi olusturulmadigi taktirde tarim alanlarinin gelecekte istesek de istemesek de zarar görecegini biliyoruz seklindeki açiklamasina ise baskan Çaglayan, OSB konusunda Ticaret ve Sanayi Odasi’nin bir çalismasi var. Ancak Orhangazi cografi konum itibari ile buna yeterli bir ilçe degil. Cografi alanlarimiz yetersiz. Dolayisiyla da OSB konusunda somut adimlar su ana kadar gelmedi. OSB çalismalari konusunda biz de Belediye olarak isin içerisindeyiz ve bu konuda israrli çalismalarimiz devam edecek dedi.

             BELEDIYE-MIMAR MÜHENDIS ÇALISMALARI

   Belediye baskani Neset Çaglayan, toplantinin son bölümlerinde Belediye Imar dairesi ile Mimar ve Mühendislerin çalisma sartlari, taleplerini masaya yatirdi. Mimar ve Mühendislerden sehrin geleceginin daha saglikli dizayn edilmesi, yeni imar alanlari, imar düzenlemeleri ve kentsel dönüsüm konusunda görüslerini alan Baskan Çaglayan, özellikle imar ve kentsel dönüsüm konusunda ilçenin tüm dinamikleri ile sik sik bir araya gelerek görüs alisverisinde bulunacaklarinin mesajlarini verdi. 

Diğer Haberler