Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Karayolları 14.Bölge Müdürü Öner Özgür'le Muradiye Mahallesine Planlanan Bat-Çık ve Yeniköy Yolunun Genişletilmesi Projelerini Görüştü

Yazdır / Tarih: 2014-12-27

Karayolları14.Bölge Müdürü Öner Özgür, Orhangazi’ye gelerek Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile Orhangazi’de Kaymakamlık lojmanı bölgesinde planlanan bat-çık ve Yeniköy yolunun genişletilmesi projelerini masaya yatırdı. Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu ve Etüd Baş mühendisi  Kemalettin Karadeniz’in de yer aldığı ziyarette projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet daha sonra bat-çık yapılması planlanan Kaymakamlık Lojmanı bölgesi ve Yeniköy yolu üzerinde incelemeler yaptı. Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü karayollarını ilgilendiren Orhangazi’deki projeleri 2015 yılı içinde hayata geçireceklerini ifade etti.

          BAT-ÇIK İÇİN ALTERNATİF ÜRETİLİYOR

  Karayolları 14.Bölge Müdürü Öner Özgür, kaymakamlık lojmanı yanında planlanan ve şehir merkezi ile Muradiye Mahallesini birbirine bağlayacak olan araç geçişleri için bat-çık projesinin gündemde olduğunu belirterek, projenin son hali ile burasının fiziki olarak uygun olmadığını ancak bat-çık projesini biraz daha kaydırarak projeyi hayata geçirebileceklerini ifade etti. Yeni alan için bir proje hazırlayacaklarını ve 2015 yatırım programına alacaklarını belirten Öner Özgür, projenin hazırlanması ile birlikte batçık çalışmasını başlatabiliriz dedi.

           YENİKÖY YOLU GENİŞLETİLECEK

   Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Meclis üyesi Serkan Ateş ve Büyükşehir Belediyesi Orhangazi koordinatörü İsmail Özbey, daha sonra Yeniköy yolunda incelemelerde bulundu. Yağmur altında yol üzerinde inceleme yapan heyete, Yeniköy’e kadar uzanan 6 kilometrelik yolun 2015 yılı içerisinde genişletilebileceğini ifade ettiler. Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür Yeniköy yolu üzerinde 2 noktada kamulaştırma yada muvafakat gerektiğini hatırlatarak, bu iki noktadaki kamulaştırma yada muvafakat sorunu çözülürse biz de müdürlük olarak 2015 yılında kısa bir sürede yolun genişleme çalışmasını tamamlarız dedi.

            İZNİK YOLU ÜZERİNDEKİ KÖPRÜ GENİŞLETİLECEK

   Başkan Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Karayolları yetkilileri ile birlikte daha sonra İznik Yolu üzerinde bulunan Belediye Et Kesim merkezi yanında bulunan köprüde inceleme yaptılar. Yolun geniş ancak köprünün dar olması nedeniyle risk taşıdığını belirten Neşet Çağlayan, Karayollarından bu köprünün genişletilmesi çalışması yapması talebinde bulundu. Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür köprü konusunda bir proje çalışması yapabileceklerini ifade etti. 

Diğer Haberler