Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan, Kentsel Dönüsüm Projesi Ile Ilgili Müteahhit Firmalarin Yetkilileri Ile Bir Toplanti Gerçeklestirdi

Yazdır / Tarih: 2014-11-19

 

  Belediye Baskani Neset Çaglayan, Kentsel Dönüsüm projesi ile ilgili belediye binasinda ilçemizde faaliyet gösteren Müteahhit Firmalarin yetkilileri ile bir toplanti gerçeklestirdi. Kentsel Dönüsümün masaya yatirildigi toplantida konusan Baskan Neset Çaglayan Kentsel Dönüsüm ile ilgili olarak bu toplantiyi yapmaktaki amacimiz ilçemizde faaliyet gösteren müteahhit firmalarin Kentsel Dönüsüme bakis açilarini görmek dedi. Çaglayan alt yapi çalismalarinda sona gelindigini hatirlatarak, yakinda alt yapiyi tamamen bitirmis olacagiz. Ardindan da elektrik hatlarinin yer altina alinmasi bitmis olacak. Böylece sehrin görüntü kirliligi de ortadan kalkmis olacak. Ayni zamanda da hatlarin geçtigi yerlerdeki tehlikeleri de bertaraf etmis olacagiz dedi. Ana caddeler ile ilgili bir düzenlemelerinin de olacagini hatirlatan Neset Çaglayan, ana aterlerdeki caddelerin kaldirimlarinin genisletilmesi için çalismamiz oldu. Projeler hazirlandi. Insallah bu kazi islemleri bittikten sonra da kaldirim ve asfaltlama baslayacak dedi.

            SEHRI GÜZELLESTIRMEK AMACINDAYIZ

  Belediye Baskani Neset Çaglayan sehri güzellestirmek, sehrin daha bir albenisi olmasi için bir gayretleri oldugunu belirterek, müteahhitler olarak siz bu sehrin güzellesmesi için kendi katkilariniz var. Biz bunu biraz daha genisletelim istiyoruz. Bursa’nin bir çok ilçesinde yürütülen kentsel dönüsüm sürecinin Orhangazi’yle de tanismasi gerektigi kanaatindeyiz. Eski mahallelerimiz var. Daha eski yerlesim yerlerimiz var. Buralarda da herkesin malumu üzere yapilar ömürlerini tamamlamis durumda. Bizler daha düzgün yasam alanlari olusturmanin ugrasi içindeyiz. Kentsel dönüsümün birkaç yöntemi var. TOKI ile mi, Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile mi yoksa belediyenin kendi imkanlari ile mi bunun kararini verecegiz. Bununla ilgili uzun süredir çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bakanlik ve TOKI vasitasi ile görüsmelerimiz oldu. Biz nihayetinde genel kanaat burada bunu kendi iç dinamiklerimizle bu süreci geçirelim. Süreç ise özel mütesebbisler yada müteahhitlerimiz vasitasi ile bunu hayata geçirelim istiyoruz. Bu da ada bazli çalisma seklinde dönüsüm seklinde olursa daha iyi olur gibi bir düsünecemiz var dedi.

            IMAR DEGIKLIGI GEREKIRSE DÜSÜNÜLEBILIR

  Baskan Çaglayan olacak talebe göre bir imar degisikligini de el birligi ile yapabileceklerini belirterek, örnegin kat yüsekligi konusunu degerlendirebilir isin daha rantabl olmasi saglanabilir dedi. Çaglayan, plan degisiklikleri yerel idare olarak bizler bunu yaparken amacimiz binalarimizi yenileyip vatandaslarimizi daha yasanabilir yasam alanlarina kavusturalim istiyoruz dedi. Amacimiz herkes kazansin diyen Çaglayan, bu konuda Osmangazi belediyesinin baslattigi bir süreç oldugunu belirterek, biz tüm kesimlerin fikirlerini aldiktan sonra biz de yol haritamizi baslatacagiz. Eger müteahhitlerle bu isi çözebilirsek çözecegiz, olmazsa TOKI yada Çevre ve Sehircikilik Bakanligi ile bu konuyu çözecegiz dedi.

           TEKNIK DANISMANDAN BILGILER

  Daha sonra Orhangazi Belediyesi’nde Teknik danismanlik görevi yürüten Tarik Erdem Kentsel Dönüsüm ve Orhangazi’deki planlanan çalismalar ile ilgili olarak müteahhit firmalarinin yetkililerine bilgiler aktardi. Tarik Erdem, Kentsel Dönüsüm çalismasinin yasal bir zemine oturtuldugunu belirterek, ada bazli çalismada üçte ikilik bir çogunluk araniyor. Bu konuyu 3 ayakli olarak düsünecegiz. Belediye, Vatandas ve Müteahhit firma. Bu üç sac ayagi ile birlikte bu çalismayi yürütecegiz dedi. Sehrin üst bölümlerinde TOKI’nin yaptigi konutlara uzantili olarak Tekke ve Hürriyet Mahallesinin üst bölümleri agirlikli olmak üzere ihtiyaç olan bölgelerde Kentsel Dönüsüm çalismalari baslatacagiz. Belediye olarak bizler yerel yönetim olarak gerekli oldugu durumlarda yeni imar tadilati ile bu bölgelerdeki kat sorununu da yeniden gözden geçirebilecegiz dedi.

           TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

  Öte yandan Belediye baskani Neset Çaglayan Kentsel Dönüsüm konusunda henüz isin en basinda olduklarini hatirlatarak, bundan sonraki süreçlerde müteahhitlerimizle tekrar toplantilar gerçeklestirip yol haritamizi belirleyecegiz dedi. 

Diğer Haberler