Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Meclis Toplantısı Öncesinde Yaptığı Bilgilendirmede Gündeme ilişkin Açıklamalarda Bulundu

Yazdır / Tarih: 2015-03-06

    Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Meclis toplantısı öncesinde yaptığı bilgilendirmede gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Çağlayan, Orhangazi’de kime sorsan ilk sıraya koyacağı sorunlu projeler olan Huzurevi, seyir terası, nadır ve Gölpark ile alakalı büyük mesafeler kat edildiğini açıkladı.

            “ASFALT ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

   Açıklamasında altyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Çağlayan, sorunlara neden olan içme suyu firması ile büyük oranda bağların kesildiğini söyledi. Evsel bağlantıların yapımının sürdüğünü ifade eden Çağlayan, “BUSKİ’nin 9 ekibi evsel bağlantılar için çalışıyor. Bu ağlantıların yapılmadığı bölgelerde asfalta başlayamıyoruz” dedi. Pazartesi gününden itibaren asfalt çalışmalarının yeniden başlayacağını belirten Çağlayan, “Ekipler havanın müsaade ettiği dönemlerde hiç aralık vermeden asfalt ve kaldırım çalışmalarını sürdürecekler. Şartlar müsaade ederse daha önce de söz verdiğimiz üzere Mart ayı sonunda, sorun olursa da Nisan ortasında ana caddelerimizde asfalt tamamlanmış olacak” dedi.

             KANAYAN YARALARA BANT SARILDI

   Orhangazi’nin bir çok kanayan yarası olduğunu dile getiren Başkan Çağlayan, “Kime sorsan altyapıdan sonra huzurevi, seyir terası, nadır ve Gölpark’ı en büyük sorun olarak sayıyordu. Huzurevi için ayrılan 4 Milyon Lira’lık ödenek Bursa’ya geldi. Başta hemen yanındaki İmam Hatip olmak üzere ilçenin büyük oranda yurt sorunu bu binada çözülmüş, ilçenin kanayan yaralarından birisi sarılmış olacak. Nadır’la ilgili sorunları en başta çözmüştük. Gelecek yaza daha da iyi hizmetler sunan bir tesis olacak. Seyir terası içinde çalışmalarımızın başladığını açıklamıştık” dedi. Çağlayan, bir diğer sorun olan Gölpark konusunda da görüşmelerin sürdüğünü, yatırımın en kısa sürede Orhangazililerin en uygun istifade edebileceği hale gelmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

            AR-GE BİRİMİ KURULUYOR

  Çağlayan, MOBESE, TOKİ’nin yeni yapılacak konutları, sosyal çalışmalar, SGK binası, meydan projesi, Kapalı Spor Salonu, göl yolu ve şehir aydınlatmaları,hanımlar lokali konularında da Meclis üyelerine bilgiler verdi.

  Başkan Çağlayan ayrıca, Belediye bünyesinde Araştırma Geliştirme birimi kurulacağını da bildirdi. Bu kapsamda eğitim ve bilgilendirme toplantılarının sürdüğünü ifade eden Çağlayan, AR-GE biriminin başta ilçeye katkı sağlayacak projeler üreteceklerini ve başta AB olmak üzere destek kuruluşlarından projeler için katkı sağlamaya çalışacaklarını söyledi. 

Diğer Haberler