Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Meclis Toplantısında Belediye’nin Mali Durumuyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Yazdır / Tarih: 2015-03-06

  Meclis toplantısında Belediye’nin mali durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Neşet Çağlayan, toplamda 19 Milyon’a yaklaşan borç ile Belediye’yi devraldıklarını açıkladı. 

            GÜNDEM KREDİ OLUNCA…

   Meclis’in Mart ayı toplantısının son gündem maddesi kredi borçlanması olunca üyeler, Belediye’nin mali durumuyla ilgili bilgi istedi. Soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, geçen dönem merkezi bütçeden Orhangazi Belediyesi’ne 2 Milyon 300 Bin Lira pay ayrıldığını hatırlatarak, “Biz göreve geldiğimizde bu pay 570 Bin Lira’ya düştü. Bir iki aydır bu para 1 Milyon Lira’ya çıktı. Merkezi bütçeden ayrılan pay ve su gibi diğer gelirlere rağmen, bu kadar borçla aldığımız Belediye’yi 1 Milyon Lira gelirle çevirmek mümkün değil. Mümkün olsaydı zaten bu kadar borç olmazdı” dedi.

            BORÇ 19 MİLYON’A YAKIN

   Orhangazi Belediyesi’ni 11 Milyon Lira borç ile devraldıklarını hatırlatan Çağlayan, “Kapanan belde belediyelerinden kalan 6 Milyon Lira’lık borçta bize kaldı. Bir süre sonra gördük ki seçime bir iki ay kala yapılan işler ve kesilmemiş faturalar var. Bunların tamamını hesapladığınızda 19 Milyon Lira’ya yakın borç olduğunu gördük” diye konuştu.

            ÇÖZÜM BELLİ

   Daha önce çıkartılan 5 Milyon Lira’lık kredinin 3,5 Milyon Lira’sının acil esnaf ödemeleri için kullanıldığını anlatan Çağlayan, kalan 1,5 Milyon Lira için de oy çokluğu ile Meclis’ten yetki aldı. Çağlayan Belediye’nin genel mali durumunu anlatırken de şunları söyledi; “Başbakanımız açıklayana kadar belde belediyelerinin borç taksitlerini ödüyorduk. Bunun yanında her ay 250 Bin Lira’ya yakın faiz ödüyoruz. Nihayetinde hayat devam ediyor. Orhangazi’nin yatırıma ihtiyacı var. Bir yandan üretmeye de devam ediyoruz. Diyorlar ki satılan gayrimenkuller ne oldu. Aldıklarımızı neden söylemiyorlar. Belediye’nin aylık kendi giderleri 2,3 Milyon Lira civarında. Burada kimse kendi için bir şey yapmıyor. Hepimizin gayesi daha iyi bir Orhangazi için. Bu mesele sadece Orhangazi Belediyesi’nin meselesi de değil, tüm Belediyeler aynı durumda. Çözüm belli; bunu siyasete dökmenin bir anlamı yok. Acil esnaf ödemeleri için kredi kullanacağız. Çakırlı’daki arsanın satışıyla da önemli oranda rahatlayacağız. Öte yandan bir takım düzenlemeler yapılıyor. Bizi ne kadar etkiler bilemiyorum ama ümidimiz gelecekte daha rahat etmektir. 

Diğer Haberler