Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de Bazı Siyasi Partilerin Gençlik Kolları Başkanları ve Yöneticilerini Makamında Ağırladı

Yazdır / Tarih: 2015-03-09

    Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de bazı siyasi partilerin gençlik kolları başkanları ve yöneticilerini makamında ağırladı. Gençlerin talebi ile başkan Çağlayan’la gerçekleşen buluşmada CHP ve AK Parti Gençlik Kolları mensupları yer aldı. MHP ve Saadet Partisi Gençlik kolları ise davete katılmadı. 

                GENÇLER ÖNCELİĞİMİZ

    Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ziyarette gençlerin böyle bir buluşma ile büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve gençlerin bu şekilde yaşadıkları kentle yakından ilgilendirmelerinin gelecek adına kendisini gururlandırdığını belirterek, hangi siyasi görüşten olursa olsun bizler Orhangazi’ye hizmeti hedefliyoruz dedi. Çağlayan, planlanan ve hayata geçirilecek olan tüm projelerde gençlerin en önemli öncelikleri olduğunu da belirterek, Orhangazi’de spordan, kültür ve sanat etkinliklerine, sosyal tesislerden, gençlerin ilgi duyacağı farklı organizasyonlara kadar bir çok planlamamız ve projemiz var. Bunların her birini belli bir süreçte hayata geçireceğiz dedi. Çağlayan, 5 yıllık görev sürecinin 1 yılını geride bıraktığını da hatırlatarak, bu 1 yıllık dönem 5 yılın sonunda planladığımız Orhangazi’nin temel atma süreciydi. Şimdi artık projelerin yükselme ve hayata geçme zamanı geldi. 1 yılda temellerini attığımız her çalışmayı bundan sonraki süreçte tek tek hayata geçireceğiz dedi.

               İSTİHDAM İÇİN YATIRIMCIYA DESTEK

    Belediye Başkanı Neşet Çağlayan gençlerle buluşmasında önceliklerinin Orhangazi’de gençler için yeni istihdam alanları yaratmak olduğunu belirterek, bu konuda biz de belediye olarak Orhangazi’de yeni iş sahası düşünen tüm yatırımcılara destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız da istihdama katkı sağlamak yada yatırımcının önünü açarak yeni istihdam alanları oluşturmak. Bunu çok önemsiyoruz dedi. Orhangazi’ye bir kültür merkezi inşa edeceklerini belirten Çağlayan, haziran ayında inşaatına başlamayı planlıyoruz. İçinde 3 ayrı konferans salonu, sergi salonu, tiyatro ve sinema salonlarının olacağı tam donanımlı bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Ayrıca gençlerimizin spora yönelmeleri noktasında da bir çok çalışmamız ve planlamalarımız var. Orhangazi’deki tüm spor kulüplerimize malzemeden ulaşıma maddi destekten, tesis desteğine kadar her konuda çalışma yapıyoruz. Bu yıl içinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 1’i merkez 10’u eski köy ve beldeler olmak üzere 11 adet semt futbol sahası ayrıca da şehir merkezinde içinde basketbol, voleybol ve futbol alanlarının olduğu semt sahaları yapacağız dedi. Yarı Olimpik yüzme havuzunun ihalesinin yapıldığını da hatırlatan Çağlayan bu yıl içinde havuz inşaatı da tamamlanmış olur. Böylece gençlerimizin yüzme kursları ve spor için Gemlik ve İznik’e gitmelerinin de önüne geçmiş oluruz dedi. 

                 ÇAĞLAYAN GENÇLERİN SORULARINI DA YANITLADI

   Belediye başkanı Neşet Çağlayan daha sonra siyasi partilerin gençlik kolları başkanları ve yöneticilerinden gelen soruları yanıtladı. Karşılıklı söyleşi şeklinde geçen buluşmada Çağlayan gençler için büyük projeler planladıklarını ve bu yıldan itibaren de bu projelerin tek tek ortaya çıkacağını ifade etti. 

Diğer Haberler