Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan Ortaköy Mahallesini Ziyaret Etti

Yazdır / Tarih: 2014-05-02

 

Ortaköy’e çifte müjde

 
Yerel seçimlerden sonra mahalle statüsüne dönen Ortaköy’de, tünel insaati ile birlikte baslayan içme suyu sorununun çözümü için Orhangazi Belediyesi müdahil oldu. Belediye Baskani Neset Çaglayan  Ortaköy’ü ziyaret etti. Çaglayan tünel insaatinin tamamlanmasi ile birlikte insaati sürdüre firmanin Ortaköy için yeni bir içme suyu hatti açma taahhüdünün oldugunu belirterek, bu taahhüd yerine gelene kadar Ortaköy’ün su sorunu için kisa vadede çözüm üreteceklerini söyledi. Çaglayan ziyarette ayrica Ortaköy’deki mesire alaninin düzeltilmesi, yanina ise içinde bir hali saha olan spor tesisi yapilmasi için de söz verdi.
  
Belediye baskani Neset Çaglayan dün Ortaköy mahallesine misafir oldu. Ortaköy’ün yeni Muhtari Recep Kurhan ve köy halki tarafindan agirlanan Belediye Baskani Neset Çaglayan burada köylülerin talep ve beklentilerini dinledi.
 
 
 
Içme suyu sorununa acil çözüm
 
Ortaköy sinirlari içinde yapimi devam eden Gebze-Orhangazi-Izmir otoyolu projesi kapsamindaki Samanli Tüneli nedeniyle içme suyu kaynaklari kaybolan Ortaköy’ün su sorununun çözümü için kollar sivandi. Tünel insaatini yapan firmanin daha önce içme suyu hatlarinin yeni bir kaynaktan köye kadar yeniden yapilmasini taahhüt ettigini belirten Ortaköy Mahallesi muhtari Recep Kurhan, ancak bunun için de tünel insaatinin bitimini bekleyecegiz. Tünel insaatinin bitimine bir yil var. Bu süreçte su sorununa çözüm bulunmasi bekleniyor dedi.
 
 
Çaglayan firma yetkilisi ile telefonda görüstü
 
Daha sonra firma yetkilisi ile telefonla görüsen Çaglayan, içme suyu hattinin yenilenmesi için firmadan yeniden taahhüt aldi. Çaglayan tünel insaatinin tamamlanmasinin biraz daha süre alacagini belirterek, bu süreçte su sorunu için acil çözüm üretecegiz. BUSKI ile birlikte içme suyu sorununu çözecegiz. Yeniköy altinda bulunan içme suyu deposundan Ortaköy mahallemize su tasimamiz da mümkün dedi.
 
 
 
Spor tesisi ve mesire alani
 
Daha sonra ziyaretin organizasyonunu yapan Ortaköyspor yöneticileri ile birlikte Ortaköy ilkögretim okulunun arka tarafinda bulunan ve spor tesisi olarak düsünülen alani gezen Çaglayan bu alana da içinde bir hali saha ve diger spor alanlarinin oldugu bir spor tesisi insa etme sözü verdi. Ortaköyspor Kulüp Baskani Ömer Karaman ve yöneticilerle spor tesisi yapilacak olan alani gezen Baskan Çaglayan, daha sonra yine spor tesisi alanin yanindaki agaçlik bölgeye de mesire alani olusturmak için çalisma baslatma sözü verdi.

Diğer Haberler