Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan, Satirbasi Programinda Filiz Sentürk’ün Konugu Oldu

Yazdır / Tarih: 2014-11-21

 

   Belediye baskani Neset Çaglayan programda geride kalan 7 aylik dönemi ve gelecekte planladigi çalismalarini paylastigi programda Orhangazi’nin gelecegini insa etmeye çalistiklarini ifade etti.  

           Alt yapi çilesi bitecek

  Belediye baskani Neset Çaglayan, sunucunun göreve geldikten sonra tespit ettigini sorunlar neydi seklindeki sorusuna, bizlerin Orhangazi’de geçen süreçte degistirdigimiz husus hizmet anlayisi oldu. Hizmet etme aski noktasinda degisim oldu. Önceki dönemlerdeki duragan hizmet anlayisindan artik her gün bir gün öncesinden daha aktif bir hizmet gününü yasamaya basladi Orhangazi. Bu noktada sikintilari sorunlari çok olan bir ilçe Orhangazi. Biz de mazbatalarimizi alir almaz bu sorunlarin çözümü ile ilgili çalismalara basladik. Bazi sorunlarin çözümü zamana yayilmak zorunda. Bütün bu sorunlarin çözümü için de alt yapilarinin olusturulmasi gerekiyordu. 7 aylik dönem artik sorunlarin çözümü için ayaklarin yere saglam bastigi bir dönem olarak geride kaldi. Orhangazi’de yapilmasi gerekenlerin yillar yili ötelenmis problem ve taleplerin artik bir bir hayata geçtigi dönemi hep birlikte yasayacagiz dedi. alt yapi çalismalarinda sona gelindigini belirten Çaglayan, önceki dönemde baslatilan alt yapi çalismalarinin sonuna geldik. Aralik sonu itibari ile bizim için önem arzeden kisimlarinin tamami bitmis olacak. Buski islerin hizlanmasini sagladilar. Alt yapi bizim için önemliydi. Uzun yillardir konusulan bir eksiklikti. Bu eksiklik giderilmis olacak. Alt yapi çalismalarina enerji nakil hatlarinin yeraltina alinmasi konusunu da hallettik. Bu çalismalar da es zamanli olarak her ikisi de bitecek. Ardindan asfaltlama ve kaldirim çalismalari ile birlikte artik güllük gülistanlik bir Orhangazi’ye kavusmus olacagiz dedi.  

            Kentsel dönüsümü çok önemsiyoruz

  Belediye baskani Neset Çaglayan Kentsel Dönüsüm bütün Türkiye’nin oldugu gibi Bursa’nin da en önemli gündemi. Orhangazi’de bunlardan birisi. Orhangazi özellikle Hürriyet, Tekke ve Arapzade mahallelerinin yüksek kesimlerinde kentsel dönüsüm ile ilgili çalismalarin mutlak yapilmasi gerekiyor. Bu konuda bizler beklentilerimizi Çevre ve Sehircilik bakanligimiza bildirdik. TOKI ile bu konuyu degerlendirdik. Bir de iç dinamiklerimizle bu sorunu çözebilirmiyiz diye düsünüp buna öncelik verme noktasinda bir kanaat olustu. Bunun ilk adimi olarak da Müteahhit firmalarla bir araya geldik. Bu konudaki düsüncelerimizi ifade ettik. Önerilerini aldik. Çok olumlu ve verimli bir toplanti oldu. Daha sonra isin teknik ve idari boyutu ile tekrar irdelenmesi gerekenleri de degerlendirip bir yol haritasi belirleyip buna göre somut adimlari atmayi düsünüyoruz. Çünkü Orhangazi’nin buna ihtiyaci oldugu kanaatindeyiz. Orhangazi gelismis bir ilçe. Nüfusu itibari ile baktigimizda sanayisi ve diger varliklari ile baktigimizda potansiyeli olan bir ilçe ama bu potansiyele karsilik sehrin genel görünümü ile uygun olmadigini düsünüyoruz. Hem sehrin güzelligi açisindan, hem de o bölgede yasayanlarin daha modern yasam alanlarinda ikamet etmeleri açisindan Kentsel Dönüsüm sürecinin Orhangazi’nin ana gündemlerinden birisi olmasi gerektigini düsünüyoruz.  

            TOKI 4.etap yolda

  Baskan Çaglayan TOKI projeleri ile ilgili olarak da sunlari söyledi, daha önce 3 etap halinde konut insa edilmisti. Dördüncü etap için daha üst gelir grubu için bir konut projesi hayata geçirilebilir mi diye kanaat olustu. Bu konuda TOKI ile görüsmeler yaptik. Lüks konut olarak adlandirabilecegimiz 4+1’lik lüks konutlar önerildi. Bununla ilgili projeler inceleniyor. Bizim düsündüklerimizle örtüsüyorsa bu projeyi hayata geçirecegiz. Ayrica Çakirli mahallemizde de bir TOKI projemiz var dedi.  

            Mahalle meclislerinin geri dönüsümü çok iyi

  Mahalle meclisleri ile ilgili de bilgi aktaran Neset Çaglayan, göreve gelirken mahalle meclisleri gerçeklestirmek gerektigini savunduk. Çünkü idarecilerin halka vatandasa hesap verme sansi olmali. Biz bunu her ay farkli bir mahallemizde yaparak o mahallelerde yasayanlarin görüs ve elestirilerini aliyoruz. Mahalle meclislerinin dönüsümü son derece olumlu oluyor. Bu noktada çok olumlu tepkiler aliyoruz dedi.

 

           Esnafimizin alt yapi konusundaki sorun için biraz daha sabir

  Esnaf ile ilgili gelen bir soruya ise Neset Çaglayan, esnafin bugün itibari ile en büyük sorununun alt yapi çalismalari oldugunu bildiklerini belirtti. Çaglayan biraz daha sabir diyoruz. Alt yapida sona geldik. Alt yapinin tamamlanmasindan sonra asfaltlamanin yani sira esnafimiza daha büyük fayda getirecek olan kaldirim genisleme çalismalarini da hayata geçirecegiz. Biliyoruz 2 yildir esnafimiz büyük bir sikinti içinde ama artik bir kaç ay içinde bu sorunu ortadan kaldiracagiz. Biraz daha sabretsinler diyorum.  

            Büyüksehir’in planlamasinda ciddi projeler var

  Belediye baskani Neset Çaglayan Büyüksehir yasasi ile ilgili olarak bir geçis sikintisi yasandigini ama bunun adaptasyon sorunu oldugunu ve kisa süre içinde bunun asilacagini belirtti. Çaglayan her soruna bizim sorunumuz anlayisi ile yaklasiyoruz. Güzel bir uyum içinde süreç gidiyor. Bu ilk aylarin verdigi sorunlar vardi. 2015 artik Büyüksehir projelerinin de hayata geçirilecegi bir yil olacak. Artik tabiri caizse Büyüksehir’in nimetlerinden de yararlanacagimiz bir yil olacak dedi. Büyüksehir Belediye baskani Recep Altepe’nin Orhangazi ile ilgili düsüncelerini çok iyi bildigini belirten Çaglayan, Orhangazi ile ilgili ilçeye kazandirmak istedigi projeleri biliyoruz. Bu noktada ortaklasa projelerimiz var. Büyüksehir’in destekleri ile hayata geçecek projeler var. Bunlar bir bir hayata geçtiginde çok daha güzel bir Orhangazi ortaya çikacak dedi.  

            Kent Konseyi daha akti çalisacak

  Kent Konseyi ile ilgili de degerlendirmelerde bulunan Neset Çaglayan, Kent Konseyini sadece yasal zorunluluk olarak görmüyorum. Bir belediye baskani için gereklilik olarak görüyorum. Kent Konseyi’nin yapilanmasini daha önce tamamlamistik. Simdi fiziki mekanini olusturduk. Kent Konseyleri belediye baskanlari için bedava Arge çalismasi yapacak kuruluslar. Bizim genel kabulü hayata geçirmemiz toplumu tamami tarafindan da olumlu karsilandi. Kent Konseyi’nin daha özgür bir ortamda çalismalari noktasinda elimden geleni yapacagim dedi.  

           Sosyal etkinliklerde dolu dolu bir dönem yasadik

  Belediye Baskani Neset Çaglayan geride kalan 7 aylik dönemin Orhangazi’de sosyal ve kültüren faaliyetler açisindan da dolu dolu geçtigini belirterek, bu süreçte festivaller ve çesitli organizasyonlar düzenledik. Markalasma noktasinda bu tür etkinliklerin önemini biliyoruz. Yamaç parasütü, Otokros sampiyonasi gibi Türkiye çapinda yarismalara da ev sahipligi yaptik. Bizler bu tür etkinliklerle Orhangazi’nin adini Türkiye ve dünyada duyuralim istiyoruz. Hem de bugüne kadar gün yüzüne çikarilmamis degerlerini ortaya çikaralim istiyoruz. Bununla birlikte sosyal belediyecilik noktasinda da elimizden geleni yapmis olmayi da istiyoruz.  

           Tarim Orhangazi için vazgeçilmezdir

  Belediye baskani Neset Çaglayan Tarim ve özellikle zeytinciligin Orhangazi için çok önemli oldugunu belirterek, Orhangazi ile zeytini ayri düsünmek mümkün degil. Artik zeytinin degerine deger katilmasi için bizler Orhangazi’de yerel yönetim olarak neler yapabilirizin planlamasini yapiyoruz. Bu noktada Tarimsal Hizmetler Müdürlügü birimi olusturduk. Bu müdürlügümüze de bir bütçe aktardik. Gelecek yildan itibaren gerek zeytincimizin bilinçlendirilmesi, gerekse günün çagin normlarina uygun tarim yapilmasi ve gerekse de ürünlerinin pazarlamasi noktasinda bizler de yerel yönetim olarak devrede olacagiz dedi. Çaglayan, arazi tahsisi ile birlikte Büyüksehir Belediyesi ile birlikte bir zeytin isleme merkezi kurulacagini belirterek, bu merkez sayesinde Orhangazi, Gemlik, Mudanya ve Iznikli üreticilerimizin ürünlerinin daha iyi degerlendirilmesi de saglanmis olacak dedi.  

            Verdigimiz her sözü yerine getirecegiz

  Belediye baskani Neset Çaglayan görev sürecinde hayata geçirecekleri projeleri de anlatarak, Orhangazi’yi sosyal donati alanlari, kent meydanlari, yesil alanlari ve spor alanlari ile bezenmis bir Orhangazi vatandaslarimiza bir taahhüdümüzdü. Bu taahhüdümüzü de harfiyen yerine getirecegiz. Bundan kimsenin kuskusu olmasin dedi. Kent Meydani, Kültür Merkezi projelerimiz var. Iznik gölünde sosyal tesisler, su sporlarina kazandirilmasi için sosyal tesisler. Termal turizmini Orhangazi’ye tasiyoruz. Burada bir proje planlaniyor ki buna ilave olarak Çakirli’da da böyle bir proje hayata geçirmeyi planliyoruz dedi. Otoyolun Orhangazi’nin dibinden geçmesinden dolayi farkli hazirliklar yapmaya da ittigini belirten Çaglayan, yeni bir ifade ile Orhangazi artik Istanbul’un Anadolu yakasi konumunda. Istanbul’a 20 dakikalik bir mesafede olacak Orhangazi için bir talep olacagini bekliyoruz. Bu talepleri karsilama noktasinda da yer ihdas etme gibi bir çalismamiz var. Bu çalismalarimizi da sürdürüyoruz. Turizmi, sanayisi, tarimi ile tercih edilen bir Orhangazi için ugrasiyoruz dedi. 

Diğer Haberler