Menu

Belediye Baskani Neset Çaglayan ve Birim Müdürleri Ile Halk Meclisini ilk Olarak Arapzade Mahallesinde Kurdu

Yazdır / Tarih: 2014-05-01

 

Halk Meclisi kuruldu, vatandas sordu, Baskan yanitladi.

Orhangazi Belediyesi, Belediye Baskani Neset Çaglayan ve birim müdürleri ile Halk Meclisini ilk olarak Arapzade mahallesinde kurdu. Koç Ilkögretim okulu salonunda gerçeklesen toplantida vatandaslar anlatti. Baskan Çaglayan dinledi ve birlikte çözümler bulundu.  Sosyal Belediyecilik kapsaminda düzenledikleri mahalle meclisleri toplantisi ile vatandaslar ile bir araya gelen Belediye Baskani Neset Çaglayan, vatandasin merak etti sorulari yanitladi. Arapzade Mahallesi’nde ikamet eden vatandaslar Mahallelerininin sorunlarini anlattirlarken toplantiya  Belediye Baskan Yardimcilari Semsi Kiliç ve Necmettin Sahin, Ak Parti Ilçe Baskani Mustafa Kaya’da katildi.
 
Orhangazi Belediyesi, Arapzade Mahallesi’nde Mahalle Meclisi toplantisi düzenledi. Koç Ilkögretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantiya vatandaslarin ilgisi oldukça yüksekti. Toplantinin açilis konusmasini Belediye Baskani Neset Çaglayan yapti. Çaglayan konusmasinda; Orhangazi’ye verdigimiz sözleri yerine getirmek için bu toplantilari sürdürecegiz. Ne yaparsak bu ilçedeki vatandaslar için yapacagiz. Bunlar bizlerin taahhüdüydü. Aslinda bunlar uzun yillardir yapilan çalismalarin bir ürünüydü. Seçim sonrasinda bunu gerçeklestiriyoruz. Bizler hayirli olsun ziyaretlerinden arta kalan zamanlarda bu ilçeye daha nelerin yapilabilecegi istisareler yaptik. Orhangazili vatandaslarin beklentilerini ötelemeden çalismalar yapacagiz ekip arkadaslarimizla. Sorunlariyla büyümüs bir mahallemiz olan Arapzade mahallesinden bu meclislerimizi baslattik. Artik bu sorunlari çözmek için sizlerin de görüsleriyle bu toplantilari düzenledik. Artik bismillah dedik ve bundan sonra siz degerli vatandaslarimizin görüslerini alacagiz dedi.
 
 
Altyapi daha sistemli ilerleyecek.
Orhangazi’de yaklasik 1 yildir devam eden altyapi çalismalari konusunda mahalle sakinlerinden Murat Sahin; Orhangazi’de yapimina devam eden altyapi çalismalari koordinesiz olarak sürüyor. Bu konuda bir çalismaniz olacak mi sorusunu sordu. Altyapi çalismalari hakkinda Fen Isleri Müdür Vekili Abdurrahman Güney cevap verdi. Güney; Iki farkli müteahhit çalisma yapiyor. Firmalarin ayrica ihale tarihleri de birbirinden farkli oldugu için çalismalar ayni anda baslayamadi dedi. Çalismalar hakkinda bilgiler veren Belediye Baskani Neset Çaglayan; Çalismalarin yavas devam etmesi bizlerin lehine oldu. Çünkü bu gecikme ile elektrik kablolarinin yer altina almasi saglanacak. Altyapida asfaltlama konusunda Muradiye Mahallesi ve siteler bölgesinde asfaltlama çalismalarina baslayacagiz. Bu yil biraz tozundan biraz çamurundan muzdarip olacagiz. Biraz sabir ve anlayis bekliyoruz dedi.
 
Kaldirim ve yollar düzenlenecek
Orhangazi’de kaldirim düzenlemelerinin gerekli oldugunu söyleyen vatandaslar, özellikle kaldirimlarimiz esnaflarimiz tarafindan isgal ediliyor. Bu isgallere çare bulunmasini istiyoruz dediler. Orhangazi’de devam eden alt yapi çalismalari sonrasinda kaldirimlarin ve ana caddelerin düzenlenmesi ile birlikte yeni çalismalarimiz yapilacak. Özellikle esnafimizin magduriyetini gidermek için elimizden geleni yapacagiz. Altyapi çalismasi sonrasinda ücretli otoparklar baslayacak ve otopark sorunu içinde sehir merkezine katli otopark projelerimizi uygulayacagiz dedi.
 
 
Eren Dede Türbesi ve park sorunu
Mahalle Meclisi toplantisinda vatandaslar, baskan Çaglayan’dan park ve yesil alan talebinde bulundular. Bazi vatandaslar Eren Dede Türbesi’nin ziyaretçiler disinda baska amaçli olan insanlar tarafindan kullanildigini ifade ederek bu alanda yeni bir çalisma yapilmasini istediler. Orhangazi Belediye Baskani Neset Çaglayan, hali hazirda park ve yesil alan çalismalarinin oldugunu ifade ederek, bu çalismalarin hizlandirilacagini söyledi. Eren Dede Türbesi içinde gerekli önlem ve güvenlik kontrollerinin yapilacagini belirtti.
 
TOKI yolu genislemeli
TOKI’ye çikis yolunun dar olmasi ve vatandaslarin bu bölgeyi yogun olarak kullanmasiyla birlikte aksakliklarin olustugunu belirtildi. Orhangazi Belediye Baskani Neset Çaglayan yöneltilen soruya kendisi cevap vererek; yeni yapilan hastane yolu ile birlikte bu alandaki sorunun kalkacagini ifade etti. Mahalle içerisinden geçen kamyon ve TIR’larin Çeltikçi Mahallesi yakinlarinda yeni yapilacak yol ile bu sorunlar çözülecek dedi.
 
 
Ilkögretim Okulu yapilmak zorunda
Arapzade Mahallesi sakinleri, nüfus yogunlugu sebebiyle yeni bir okula ihtiyaç oldugunu ve bununla ilgili çalisma baslatilmasini istediler. Belediye Baskani Neset Çaglayan verdigi yanitta, Arapzade Mahallesi’nde yer çalismalarinin yapildigini ve Arapzade Mahallesi’ne acil olarak bir ilkögretim Okulunun yapilmak zorunda oldugunu ifade edildi.
 
BURULAS ile ilgili çalisma basladi
Orhangazi Belediye Baskani Neset Çaglayan; Orhangazi’nin 30 Mart Yerel Seçimler sonrasinda Büyüksehir Belediyesi sinirlarina dahil olmasiyla ilgili toplu tasima araçlarinin Orhangazi’ye gelecegini ilk etapta Bursa-Orhangazi arasinda yapilan tasimaciliklarin birlestirip tasima yapilacagini söyledi.
 
 
Nadir’i Orhangazi Belediyesi isletecek
Orhangazililerin ve disaridan gelen misafirlerin dinlenmek ve piknik yapmak amaçli ziyaret edip kullandigi Nadir Piknik Alani’nin yeniden Orhangazi Belediyesi tarafindan isletilecegi müjdesini veren Orhangazi Belediye Baskani Neset Çaglayan, vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda bu çalismalari baslattik çok yakin zamanda bu konu çözüme ulasacagini söyledi.
 
Birim müdürleri sorulari yanitladi
Belediye Baskan Yardimcilari Semsi Kiliç, Necmettin Sahin, Fen Isleri Müdür Vekili Abdurrahim Güney, Imar ve Sehircilik Müdürü Erkan Ince, Zabita Müdürü Mustafa Öztürk, Temizlik Isleri Müdürü Aydin Sancar ve Ak Parti Ilçe Baskani Mustafa Kaya yöneltilen sorulari yanitladi. Ak Parti Belediye Meclis üyeleri de toplantida hazir bulundu.
 
 
 
 

Diğer Haberler