Menu

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yeni Yılın Gelmesi İle Birlikte Muhtarlarla Kapsamlı Toplantı Gerçekleştirdi

Yazdır / Tarih: 2015-01-09

 Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yeni yılın girmesi ile birlikte ilk kapsamlı toplantısını mahalle muhtarları ile yaptı. Başkan Neşet Çağlayan, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte Belediye Nikah Salonu’nda ilçeye bağlı 31 mahallenin muhtarları ile bri araya gelerek 2015 yılında planlanan yatırımları masaya yatırdı, muhtarlarla birlikte yeni yılın planlamalarını görüştü.

            AYDIN; GEÇİŞ SÜRECİNİ TAMAMLADIK

   Toplantıda ilk olarak konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, yeni büyükşehir yasası ile birlikte bazı aksaklıklar ve sorunlar yaşadıklarını belirterek, ancak bu geçiş sürecini geride bıraktık. Artık 2015 yılı ile birlikte artık geçiş sürecini tamamlamış ve planlamaların hayata geçirileceği bir yıl olacak dedi. 15-20 gün içinde Buski’nin Orhangazi’deki yapılanmasını da tamamlayacağını belirten İsmail Aydın, geride kalan dönemlerde Orhangazi’nin eski köy ve belde statüsündeki tüm yerleşim yerlerinde alt yapı ile ilgili sorunları tamamladıklarını, eksik birkaç köyün kaldığını, bu sorunların da ortadan kaldırılması için uğraş vereceklerini ifade etti. Muhtarların mahalleleri ile ilgili olarak bir proje ve öncelik sıralaması yapmasını isteyen İsmail Aydın, 2015 yılında öncelikli olarak alt yapısı olmayan mahallelerimizin bu sorununu gidereceğiz. Ardından üst yapısı eksik olan tüm mahallelerimizin bu sorunlarını ortadan kaldırmış olacağız. İstiyoruz ki önümüzdeki süreçte alt yapısı, üst yapısı, parke taşı ve yol sorunu olmayan köy kalmayıncaya kadar çalışmak dedi. Aydın, Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi’nin koordineli bir şekilde mahallelerin ihtiyaçlarını tespit edip buna göre çalışma yapacaklarını kaydetti.

           ÇAĞLAYAN; TÜM HİZMETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise geçmişten bugüne gelen ve bundan sonraki süreçte talep edilen tüm hizmetlerin takipçisinin kendileri olacağını belirterek, bugüne kadar bildiğimiz ve tespit ettiğimiz öncelikli çalışmalar mevcut. Bu konulardaki tüm planlamalarımızı yapıp buna göre çözümler arayacağız dedi.

           ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha sonra tek tek muhtarların özellikle ulaşım konusundaki eksiklik ve ihtiyaçlarını dinledi. Muhtarların taleplerini alan ve hangi mahallenin ulaşım ihtiyacı varsa bu sorunun 2015 yılı ile birlikte Burulaş ile birlikte çözümü için uğraşacaklarını ve mahallelerin ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

            6 MAHALLEYE YENİ SPOR TESİSİ MÜJDESİ

   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2015 yılı için 1 büyük saha, 5 de küçük halı saha olmak üzere toplam 6 futbol sahası projesinin yatırım programına alındığını belirterek, büyük sahayı Çakırlı mahallemize yapacağız. Buraya yapacağımız büyük saha olimpik normlarda olacak ve lig maçları için de uygun şekilde inşa edilecek dedi. 5 küçük halı sahanın da Yeni Sölöz, Narlıca, Yeniköy, Üreğil ve Gedelek mahallelerine yapılacağını belirten Çağlayan, bununla birlikte diğer mahallelerimizde tespit edilen alanlara spor alanları inşa edeceğiz. Tüm bu planlamalarımızı da 2015 yılı içinde tamamlamış olacağız dedi.

            ATIL DURUMDAKİ ESKİ KÖY OKULLARI DEĞERLENDİRİLECEK

   Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 15 Ocak tarihinden itibaren Orhangazi Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Birimlerinin ortaklaşa başlatacakları ve haftanın belirli günlerinde mahallelerimize giderek burada tedavi, sağlık taramaları gibi hizmetler sunacağını belirterek, bu konuda hem muhtar konakları hem de atıl durumda bulunan eski köy okullarının tadilatlarının yapılarak bu konuda bir çalışma yapılacağını söyledi.

            PARKE VE ARAZİ YOLLARI

   Başkan Neşet Çağlayan, geride kalan dönemde gölün Kuzey yakasında kalan köylerin parke çalışmaları ile ilgili olarak yeni yılda güney yakada kalan mahallelere yöneleceklerini ve buralardaki köylerin parke ihtiyaçlarının giderileceğini kaydetti. Çağlayan bununla birlikte mahallelerimizin istediği arazi yollarının düzenlenmesi çalışmalarını da bu yıl içerisinde yeniden elden geçirmiş olacağız dedi.

            MUHTARLAR TEK TEK SORUNLARINI ANLATTI

  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, toplantının son bölümünde ise muhtarların hazırladıkları dosyaları inceledi, gelen talepleri tek tek inceleyip notlar aldı. Çağlayan, toplantının son bölümünde yaptığı konuşmada ise Orhangazi Belediyesi olarak kendilerinin nasıl ki insanlara vaatleri olduğu gibi, muhtarların da vaat ve talepleri var. Amacımız muhtarlarımız, belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer tüm kurumlarımızla birlikte ortak ve uyumlu bir çalışma yürütüp mahallelerin tüm sorunlarını ortadan kaldırmak dedi. 

Diğer Haberler