BELEDİYE BORÇ YAPILANDIRMALARI BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2023-03-16

Beklenen kamu alacaklarını ilgilendiren, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Türkiye Büyük Millet Meclisinde, TBMM kabul edilmesinin ardından resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Belediyelerin alacaklarını da İçeren Söz konusu kanun kamu alacakları bağlamında en kapsamlı yapılandırma kanunu olduğu belirtildi. Yapılandırma kanunundan milyonlarca vatandaşın faydalanması bekleniyor.

Konuyla ilgili Orhangazi Belediyesinden bir açıklama yapıldı. Orhangazi Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünce yapılan açıklamada “12.03.2023 Tarih ve 32130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 sayılı “ Bazı alacakların yeniden yapılandırması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun” kapsamı uyarınca Belediyemize 31.12.2022 tarihinden önce (bu tarih dâhil) Emlak Vergileri, Çevre Temizlik Vergisi, Kira Borcu, İdari Para Cezaları gibi borçları bulunan mükelleflerimizin 7440 sayılı kanun kapsamında yapılandırma işlemlerini yaptırmak için 31 Mayıs 2023 mesai bitimine kadar Belediyemiz Emlak- Tahsilat Servisimize müracaat ederek borçlarını peşin yâda maksimum 48 aya kadar taksitlendirme yaptırabilirler. Bu yapılandırma kapsamında taksit ödemeleri önceki yıllarda olduğu gibi 2’şer aylık dönemler halinde olmayıp taksitler her ay aylık ödeme şeklinde olacaktır.“ Bilgileri verildi.