BELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN TOPLU İŞ GÖRÜŞMELERİNDE MUTLU SON

Yazdır / Tarih: 2015-12-17

Orhangazi Belediyesi ile belediyenin yetkili sendikası konumunda olan Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) arasında 2016 yılına ait toplu iş görüşmelerinde sona gelindi. Her yıl yenilenen toplu iş görüşmeleri için Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, sendika yöneticileri ve Belediye işyeri temsilcileri Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın makamında bir araya gelerek sözleşme üzerindeki son detayları masaya yatırdılar.

2016 yılı için işçi maaşlarına günlük yevmiye üzerinden seyyanen 5 TL’lik zammı içeren anlaşmanın sosyal haklar diğer detayları üzerinde de taraflar mutabakata vardı. Belediye ile Hizmet İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi ise önümüzdeki hafta Belediyede çalışan işçilerin de katılımı ile imza altına alınacak. Belediyedeki toplu iş görüşmeleri sonrasında değerlendirme yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, sendika yöneticileri ile hemen hemen tüm konularda mutabakata vardıklarını belirterek, bizler işçi ve çalışanlarımızın emeğini son kuruşuna kadar vermeye çalışan ve onların hayat standartlarının en üst seviyede olmasını düşünen bir yapıya sahibiz. Bu anlayış doğrultusunda da sözleşmemizi hazırlıyoruz dedi.