Menu

BELEDİYE MECLİSİ EKİM TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yazdır / Tarih: 2016-10-06

MECLİS EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

 

Orhangazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkanlığında toplanarak Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, yedi madde görüşülüp karara bağlandı.

 

Orhangazi Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını Meclis toplantı salonunda yaptı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın başkanlık ettiği toplantıda 3'ü ek teklif olmak üzere 7 gündem maddesi görüşüldü.

 

BÜTÇE 71,9 MİLYON

Meclis, ilk gündem maddesinde Orhangazi Belediyesi'nin 2017 mali yılı bütçesini görüştü. 71 Milyon 926 Bin lira olarak hesaplanan 2017 yılı bütçesi incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

 

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÜYE SEÇİMİ

Toplantıda, Orhangazi Belediyesi'nin kısa süre önce katıldığı Tarihi Kentler Birliği'ne üye seçimi yapıldı. İsimleri önerilen Selahattin Çelik asil üyeliği, Hüseyin Cevizlidere ise yedek üyeliğe seçildi.

Meclis, Gemiç Mahallesi'ndeki camii ve Kur'an Kursu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesini oy birliği ile kabul etti.

 

ESKİ LOJMAN YERİNİN DEVRİNE ONAY

Meclis, mülkiyeti Maliye'ye ait eski Kaymakamlık lojmanının Orhangazi Belediyesi'ne devrini de görüştü. Talep edilen 5 Bin 336 Liralık miktarın ödenerek  eski lojmanın yer bin 138 m2 alanın Belediye'ye devri oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Çağlayan, bölgeye yeni bir ilçe girişi yapılacağını söyledi.

 

NARLICA SAHASININ ÖNÜ AÇILDI

Narlıca Mahallesi'nde; kadınların el emeklerinin satışı için ahşap reyonlar ve saha yapılması düşünülen alanın önündeki engel de Meclis kararı ile ortadan kalkıyor.Söz konusu alanda kalan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin Belediye tarafından kamulaştırılmasını görüşen Meclis, gerekli inceleme için konuyu İmar Komisyonu'na havale etti.

Yeniköy Mahallesi Çalılık Mevkii'ndeki plan değişikliğine yapılan itirazlar ile 1/25000 ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı Kırsal Özellikli yerleşme alanları sınırlarının kullanılmasını içeren konularda İmar Komisyonu'na havale edildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

 

Diğer Haberler