BELEDİYE MECLİSİ İKİNCİ OTURUM GERÇEKLEŞTİ

Yazdır / Tarih: 2016-02-10

Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci birleşimi yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkent Ankara temasları nedeniyle şehirdışında olduğu için toplantıya birinci başkanvekili Bekir Aydın başkanlık etti. İmar komisyonundan gelen 4 raporu görüşen Meclis, Arapzade Mahallesi 4 Nolu Sokak’taki parka ‘Şehit Hüseyin Turan’ adının verilmesini oy birliği ile kabul etti. Çakırlı mahallesinde köy meydanının genişletilmesi amacıyla yapılan imar plan değişiklikleri de toplantıda oy birliği ile karara bağlandı.

Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun Sölöz Mahallesi’ndeki 3813 parsel sayılı taşınmaz ile tescilli yapı gösterimi de Orhangazi Belediye Meclisi’nde görüşülerek, karar doğrultusunda plan değişikliği yapılmasına onay verildi. Hürriyet Mahallesi’nde 455 ada 121 nolu parselle ait plan değişikliğine Şehir Plancıları Odası Bursa şubesi ve Mimarlar Odası Bursa şubesinin itirazını da görüşen Meclis, oy çokluğu ile itirazın reddine karar verdi.