Menu

BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Yazdır / Tarih: 2016-11-04

Meclis Kasım ayı toplantısını yaptı

 

Orhangazi Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını yaptı. Toplantıda 10 konu görüşülerek karara bağlandı.

 

 

Orhangazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkanlığında toplanarak Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis, Belediye'nin imam kadrosuna atama yapılmasını onaydı.

 

EMNİYET BİNASI TAKASI İÇİN ENCÜMEN'E YETKİ

2015 yılı Ocak ayı toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne üst kullanım hakkı verilen Gemiç Mahallesi sınırlarındaki alanın kullanımının zeytin işleme tesisi olarak düzenlenmesi kararını alan Meclis, Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması, mevcut binanın Belediye hizmet alanı olarak kullanılabilmesi amacıyla takas işleminin sonuçlanabilmesi için Belediye Encümeni'ne  yetki verdi.

 

NARLICA SAHASININ ÖNÜ AÇILDI

Narlıca Mahallesi'ne yaptırılması planlanan halı sahanın önündeki engel Kasım ayı Meclisi'nde ortadan kaldırıldı. Meclis, halı saha yapılması planlanan alandaki Karayollarına ait alanın Belediye tarafından kamulaştırılması için Başkan Çağlayan'a yetki verdi.

 

İMAR REVİZYONUNA MUHALEFETTEN RET

Orhangazi 1/1000 ölçekli uygulama imar planının, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/25000 ve 1/5000'lik planlara uygun hale getirilmesi için imar revizyonu yapılması konusu Meclis'te muhalefetin tepkisine neden oldu. DP'li Meclis üyesi Nurettin Çetin, imar revizyonunun imar plan tadilatı çekline geldiğini söyleyerek, 'Burada vatandaşlara özel istisnai kazançlar geldiğini söylemek mümkün' dedi ve gurup olarak ret vereceklerini söyledi. Başkan Çağlayan ise, imar revizyonunun şehrin düzeni ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yapıldığını ifade etti. Konu, CHP, MHP ve DP'li Meclis üyelerinin ret kararı karşısında AK Partili üyelerin kabul oyu vermesiyle oy çokluğu ile kabul edildi.   

 

YEŞİL ALAN TARTIŞMASI

DP'li Meclis üyesi Nurettin Çetin, eski Marmarabirlik depolarının bulunduğu alan için düşünülen projeyi de eleştirdi. Çetin, Orhangazi'ye yukarıdan bakıldığında tek alanının burası kaldığını işaret ederek, 'Buraya da kültür merkezi iş yerleri yapılırsa son yeşil alan bitecek. İnsanlar yeşil alan için mezarlığa gitmek zorunda kalacak' dedi. Çetin'in eleştirisini gülerek karşılayan Belediye Başkanı Çağlayan ise, söz konusu alanda daha önce zeytin depolarının bulunduğunu işaret ederek, 'Orası sanki önceden yeşillikler ağaçlıklarla kaplı bir alandı gibi konuşuyorsunuz. Bölge Orhangazi'nin eksiklerinin giderilmesi için eskisinden çok güzel bir şekilde değerlendirilecek' dedi.

 

ILIPINAR ARKEOLOJİK SİT ALANI OLUYOR

Meclis, Çeltikçi Mahallesi sınırlarındaki otopark alanı olarak planlanan taşınmazın, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün talebi üzerine atık getirme merkezi olarak imar plan değişikliği yapılmasını oy birliğiyle kabul etti. Ilıpınar'ın arkeolojik sit alanı olarak planlanabilmesi için imar plan değişikliği yapılması da Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.


                 2017 mali yılı gelir bütçesi tarifelerinin belirlenmesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Yeniköy mahallesi sınırlarına yapılan sahanın sağlık alanı üzerine inşa edildiği yönündeki iddialar üzerine, Yeniköy mahallesi Çalılık mevkii 1/1000 ölçekli plan revizyonuna yapılan itirazların değerlendirilmesi konusu ise Salı günü yapılan ikinci birleşimde görüşülmek üzere ertelendi.

 

 

Diğer Haberler