Menu

BELEDİYEDEN DOYUMSUZ ŞEB-İ ARUZ GECESİ

Yazdır / Tarih: 2016-12-14

Orhangazi Belediyesi, Hz.Mevlana'nın 743.Vuslat yılı nedeniyle Şeb-i Aruz gecesi düzenledi.Sakallı Tesislerinde düzenlenen ve Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Muhsin Özlükurt, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Yzb.Gökhan Su, meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Şeb-i Aruz gecesinde Dolunay'da Akşam Tiyatrosu, Hz.Mevlana'nın hayatını anlatan bir gösteri sahneledi. Kuran-ı Kerim ve şehitler için yapılan dua ile başlayan gecede daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Sema Gösterilerinin de yapıldığı gecede konuşan Başkan Çağlayan, yıllar geçmiş olsa da dünyanın Hz.Mevlana'nın hoşgörüsüne hala ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

 

MEVLANA HOŞGÖRÜSÜNE İHTİYACIMIZIN OLDUĞU GÜNLER YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Hz.Mevlana’nın 743.Vuslat yılında olduklarını hatırlatarak, millet olarak yüreğimizin yandığı günleri yaşıyoruz. İstanbul’da hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit verdiğimiz 44 vatan evladının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Yaralanan 155 kardeşimiz var. Şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu ve benzeri haince saldırıların son bulmasını temenni ediyorum dedi. Eğer bu eylemi yapanlar, bu caniler, Hz.Mevlana’yı biraz tanıyor, biraz olsun insana ve dünyaya dair görüşlerini biliyor olsalardı böyle bir vahşete asla yeltenmezlerdi. Ama bütün bunlar bir son bulacak. Bunlar son çırpınışlar son gayretler. İnşallah bu necip milletimiz feraseti, dik duruşu ve birbirine kenetlenmesi ile asla tahakkuk etmeyecek hayallerini de suya düşürmüş olacak dedi.

Çağlayan konuşmasını Hz.Mevlana’nın gel, ne olursan ol yine gel şiiri ile tamamladı. Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhsin Özlükurt ise Hz.Mevlana gecesi düzenlenmesine katkı sunan Orhangazi Belediyesi’ni kutladı. Konuşmaların ardından Dolunay Akşam Tiyatrosu’nun Hz.Mevlana’nın hayatını anlattığı gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisi aralarında ise Orhangazili ilahi sanatçısı Burak Güç, ilahileri ile geceye renk kattı. Program sonunda başkan Çağlayan, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, program katılımcılarına plaket ve çiçek takdim etti. 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler