Menu

Belediyemizce Anneler Günü Için Organize Edilen Iletisim Programi Yapildi

Yazdır / Tarih: 2014-05-09

 

     Orhangazi Belediyesinin anneler günü için organize ettigi iletisim programi önce ki aksam Bektas Dügün salonunda düzenlendi. Kisisel ve Sosyal Iletisim Uzmani Fatih Akbaba’nin konusmaci olarak katildigi programda konusan Belediye baskani Neset Çaglayan, Orhangazi’nin sosyal belediyecilik yönünden yasadigi eksikligi bildigini belirterek, bu sorunu bu dönem bizler ortadan kaldiracagiz dedi.

 
 
    Kisisel iletisim ve sosyal iletisim uzmani yazar, egitimci Fatih Akbaba’nin konusmaci olarak katildigi ‘Iletisim Ailede Baslar’ adli program hem duygulandirdi hem de güldürdü. Bektas 1 dügün salonunda yapilan programa Garnizon Komutani Ahmet Uzun, Belediye Baskani Neset Çaglayan, baskan yardimcisi Necmettin Sahin, belediye meclis üyesi temsilcileri, Ak Parti ilçe Baskani Mustafa Kaya, Ak Parti kadin Kollari Baskani Nesrin Yigit ve beraberinde ki kadin yöneticiler, okul müdürleri ve çok sayida Orhangazili vatandas katilim gösterdi.
 
     Orhangazi’nin sosyal eksikligini biliyorum
Orhangazi belediyesinin belirli gün ve haftalarda düzenledigi bu tür programlarin sosyal yasamda büyük önem arz ettigini belirten Belediye Baskani Neset Çaglayan, programin açilis konusmasinda su ifadelerine yer verdi. Çaglayan ‘Orhangazi’nin temel ihtiyaçlari kadar sosyal ihtiyaçlarini da biliyorum. Temel ihtiyaçlar kadar sosyal ihtiyaçlari da bu vesileyle gideriyoruz. Göre geldigim bir ayi askin süredir, Orhangazi’nin temel ihtiyaçlarini gidermek için geceli gündüzlü çalisiyoruz. Sosyal ihtiyaçlari da geriye kalan zamanlarimizda organize ederek tamamliyoruz. Anneler gününe özel düzenlenen bu programda katilim gösterdiginiz için hepinize tesekkür ediyorum.’ Dedi.
 
 
    Yaradana sadik kalmayan, yaradilana sadik kalamaz
Kisisel iletisim ve sosyal iletisim uzmani yazar, egitimci Fatih Akbaba’nin gerçeklestirdigi ‘Iletisim Ailede Baslar’ adli program katilimcilardan tam not aldi. Izleyenlerin dikkatle dinledigi programi kendine has anlatim tavirlariyla bir duygusal bir de eglenceli kilan Akbaba ailelerin iletisiminde faydali olacak birçok konu üzerinde dururken, Belediye Baskani Çaglayan’a övgüler yagdirdi. Bize halkin içinden halk baskani lazim diyen Akbaba, Çaglayan’in halkiyla bir bütün oldugunu söyledi. Insanlarin önce Allah’a sonra kullara sadik kalmasi gerektigini belirten Akbaba, yaradana sadik kalmayan, yaradilana sadik kalamaz diyerek konusmasina söyle devam etti. Akbaba, ‘ailelerin bir problemi de çocuklarini evlendirmek. Dogru kisi bulunana kadar yada kisinin dogru kisi oldugunu anlamak çok zaman aliyor. Hâlbuki insan sevdigi ve sevildigi yerde güvenlidir. Hayalinizde ki evliligi çocuklarinizin üzerinde kurmayin. Çünkü çogu aile hayalinde ki evliligi çocugunda görmek ister. Bu çok yanlistir. Iliskilerin bir diger sorunu ise kiskançlik. Kiskançlik gereksiz yere önce sizi sonra iliskinizi tüketir. Ailenin güzelligi sirlarin saklanmasindadir, asla araya baskalari girmemelidir. Birbirinin ilaci eslerdir. Önemli olan dinlemektir, karsimizdaki ile iletisim kurmanin en önemli asamasi dinleyebilmektir. Riyakar olunmamalidir. Esler birbirini onore etmelidir. Kelimeler elbisemizdir, nasil görünmek istiyorsak öyle konusmaliyiz. (Fatih Hoca bir edebiyatçi ayni zamanda, bu veciz ifadeler de ancak bir edebiyatçinin dilinden düser önce kulaga sonra gönle, Isi eve getirmemeli, sorunlar paspasta birakilmali. Ne zor bir tavsiye günümüzde, cep telefonlari, iletiler, her an ulasilabilir kildi bizi. Fatih Hoca´nin buna da bir önerisi var: Belli saatten sonra telefonlari kapatin, bedavaniz var diye onla bunla konusacaginiza oglunuzla, kizinizla konusun bedavaya. Esinizi kimseyle kiyaslamayin. Onu özel kilan sizin esiniz olmasi bunu unutmayin. Sadakat konusunda zihni zorlayan bir hastaliktir kiyaslama. Evlilik bagliliktir, bagimlilik degil. Birlikte geçirilen zamanin nitelikli hale getirilmesi ve bu konuda istikrar saglama da çok önemlidir. Aksam yemeklerini iki saate çikarabilirsiniz diyor Fatih Hoca. Diziler, bilgisayar oyunlari, cep telefonundan uzakta sadece aile bireyleri olmali bu iki saatlik paylasimda. Eskiden evlerde tek isik yanardi. Simdi ise herkes kendi odasinda ve kendi dünyasinda, Bu durum aile baglarinin zayiflamasi açisindan çok tehlikelidir.
 
     Dokunmak en büyük iletisim
Akbaba insanin dokunmasinin en büyük iletisim oldugunu söyleyerek, ‘Çünkü iletisimsizlik çatismadan daha kötüdür. Kopar gider elimizden her sey, herkes, hele de sanal alem varken. Evlilik eskimez, bizden geçti demedigimiz sürece. Aile bireylerine özel oldugu hissettirilmeli. Askim, hayatim gibi kavramlar içi bosaltilmadan sadece esler arasinda kullanilmali, çocuklara asla kullanilmamali ki, kavram kargasasi olusmasin zihinlerde. Evlilik fikir ortakligidir, unutulmamali. Empati yap huzur bul. Evlilik uyumdur, birbirine bakmak degil, ayni yöne bakmaktir. Dokunmak Iletisimin, sevginin en büyük göstergesidir. Kahveler beyden:)) formülü, bir kahvenin yapim zahmetini üstlenmeli ara sira erkekler diyerek özel bir kahve tarifi verdi Fatih Hoca, beylere özel. Farkliliklarin ayrilik degil, zenginlik oldugu unutulmamalidir.’dedi.
 
 
    Babaannesinin adasina bir buket çiçek
Orhangazi belediye baskani Çaglayan, program sonunda Fatih Akbaba’ya tesekkür nezaketi olarak bir buket çiçek hediye etti. Çiçegi program sunumunda tanistigi babaannesinin adasi oldugunu ögrenen 75 yasinda ki Nazife nineye hediye etti. Kaninin çok isindigini söyleyen Akbaba ve belediye baskani Çaglayan, Nazife ninenin elini öperek helallik istedi. Garnizon Komutani Ahmet Uzun, Akbaba’ya Iznik Çinisinden yapilmis birde tabak hediye etti. Program sonunda ise yazdigi kitaplari katilimcilara imzalayarak hepsiyle ilgilenen Akbaba, herkesin ilgi odagi oldu.
 

Diğer Haberler