Menu

BELEDİYENİN YENİ PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Yazdır / Tarih: 2016-05-13

Orhangazi Belediyesi, Belediye Hizmet binasından bağımsız olarak Siteler Bölgesi Alemdar Tesisleri yanında yapımına başlanan ve bir süre önce tamamlanan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Merkezi düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jand.Yzb.Ogün Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Ütğm.Gökhan Su, Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem, Ak Parti Orhangazi İlçe başkanı Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İsmail Özbey, birim müdürleri, STK temsilcilerinin katıldığı açılış töreninde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün son hali, davetlilerin büyük beğenisini topladı.

YEŞİL ALAN ORANINI ARTIRACAĞIZ

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yeni Park ve Bahçeler Müdürlüğü Merkezi’nin Orhangazi’de gelecekte park alanlarında planladığımız projelerin bir minyatürüdür dedi. Çağlayan, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yapıldığı alanın yaklaşık 2 bin 500 m2’lik bir alan olduğunu belirterek, çalışmalar ekim 2015’de başlatıldı. Yakın bir zamanda da bu çalışmalar tamamlandı. Mevcut binanın fiziki yapılanması tamamen Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimizin teknik personeli planlamaları ile hayata geçirildi dedi. Terzi kendi söküğünü dikemez atasözünün Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde tersi bir şekilde işlediğini belirten Çağlayan, müdürlüğümüz Orhangazi için düşündüklerinin bir minyatürünü, bir prototipini ilçe halkımızın beğenisine sunmuş durumda dedi. 2 yıllık görev sürelerinde tüm yoğunluğu alt yapı çalışmalarına verirken, bir yandan da Orhangazi’yi gerçekten hakettiği noktaya, bölgede bugüne kadar gelmesi gerektiği halde gelemediği noktaya taşıma gayreti içindeyiz. Tamamlanan alt yapı çalışmalarından sonra zamanımızın ağırlıklı bölümünü bir yandan sosyal donatı alanlarını yapmak geliştirmek ve yenilerini eklemek, diğer taraftan da şehrimizin güzelleşmesine vakit harcayacağız. İlçedeki gerek yeşil alanların, gerek park ve bahçelerin hem sayılarının çoğaltılması, mevcutların daha da güzelleştirilmesi amacındayız dedi. İlçe genelinde toplam 175 park bulunduğunu vurgulayan Çağlayan, bu sayı yeterli değil. Yeni yeni parklar ilave etme noktasında bir çalışma içindeyiz. 175 parka ilave olarak bugün itibarı ile 6 parkımızı daha ilçe halkımızın kullanımına sunduk. 175 parkın eskiyenler ve kullanılmaz olanların 40’ını yeniledik. 2016 yılında 35 parkın hem oyun alanları hem de çevre düzenlemelerini yapmış olacağız. Bu 35 parkın 15’i tamamlandı. Kalan 20’si de süreçte yenilenecek. Bununla birlikte ilçemizde pek olmayan ve ilçenin 10 farklı noktasına yerleştirdiğimiz jimnastik aletleriyle ilgili de çalışmalarımız yine ilave 10 noktada geliştireceğiz. Orhangazililerin iş zamanı dışındaki vakitlerini rahatlıkla geçirebilecekleri alanları da oluşturulması konusunda hassas bir şekilde çalışıyoruz dedi.

KURDELAYI PROTOKOL ÜYELERİ KESTİ

Başkan Çağlayan’ın konuşmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü binasının açılış kurdelasını programa katılan protokol üyeleri hep birlikte kesti. Programa katılan ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünü gezen davetliler, müdürlüğün görünümüne ise hayran kaldı.

 Detaylı Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler