BİNLERCE ORHANGAZİLİ DEMOKRASİ NÖBETİ İÇİN ALANDA

Yazdır / Tarih: 2016-08-08

Orhangazi’de 15 Temmuz gecesinden bu yana devam eden ve 23.gün sonunda tamamlanan demokrasi nöbetlerinin son günü Orhangazi’de dillere destan bir gece ile tamamlandı. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Ütğm.Gökhan Su, 23.Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı müsteşarı Ali Koyuncu’nun yanı sıra, meslek odaları, STK’lar, dernekler, işadamlarının da katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlar alanı hınca hınç doldurarak demokrasi dersi verdi.

Kuran-ı Kerim ve dualar ile başlayan demokrasi nöbetinin son gecesinde daha sonra Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mehteran Ekibi bir konser düzenledi. Orhangazili ilahi sanatçısı ve Türk Halk Müziği sanatçısı Harun Atmaca birer konser verdi. Alanı dolduran 5 binin üzerindeki vatandaş topluluğu ilahiler ve türkülere ellerinde Türk bayrakları ile eşlik ettiler. Programda daha sonra ilçe protokol üyeleri sahneye davet edildi. Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, eski milletvekili Ali Koyuncu vatandaşlara hitap etti. Ardından ise yine Kuran-ı Kerim tilaveti ve şiir dinletileri ile devam eden demokrasi nöbetinin son günü sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.