Menu

BULGARİSTAN’DAN TÜRK MİLLETVEKİLLERİ BAŞKAN ÇAĞLAYAN’I ZİYARET ETTİ

Yazdır / Tarih: 2016-10-06

Bulgaristan’da 6 Kasım tarihinde düzenlenecek olan Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye’de Bulgaristan göçmeni çifte vatandaşların yaşadıkları bölgeleri ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gitme çağrısı yapan Bulgaristan’da yeni kurulan Dost Partisi’nin Burgaz Milletvekili ve Dost Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Hafızoğlu, Kırcali Milletvekili Şaban Ali Ahmed, Şumnu Milletvekili Aydoğan Ali, Balgöç Genel Başkan yardımcısı Sadık Yılmaz ve Balgöç Orhangazi Şube başkanı Hüseyin Ali Yetim ile birlikte Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret ettiler. Milletvekilleri, başkan Çağlayan’a Balgöç’e ve Bulgaristan göçmeni Türk soydaşlarımıza bugüne kadar sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ettiler. 

 

 

Kırcali Milletvekili Şaban Ali Ahmed Bulgaristan’da geçen yıldan bu yana bir süreç yaşandığını ve yaşanan olayların sonrasında da Bulgaristan’da da yeni bir parti kurulduğunu belirterek, Dost Partisi olarak teşkilatlanma sürecini tamamlıyoruz. Yargıtay Partimizin ismi ile ilgili konuyu onayladı dedi. Yargı sürecinde teşkilatlanma sürecinde bir çalışma yapmadıklarını belirterek, ancak yargıtayın partimizin ismini onaylamasından sonra hem Bulgaristan hem de Türkiye ayağında teşkilatlandırmalarımızı sürdürüyoruz. Kısmen de Avrupa ayağında çalışıyoruz. Bu doğrultuda İzmir, Ankara ve İstanbul’da teşkilatlandırma çalışmaları yaptık. Bursa yoğunluk arzettiği için ayrı bir programda ele aldık. Asıl temel hedefimiz bununla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de Türk soydaşlarımıza bilgilendirmeler yapacağız dedi.  Şaban Ali Ahmed Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday çıkarmayacaklarını da belirterek, Orhangazi’de, Bursa’da işbirliği noktasında neler yapabiliriz bunları burada görüşmek ve istişare etmek için buradayız dedi.

 

ÇAĞLAYAN; HER DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bulgaristan’da yaşanan her siyasi gelişmeyi, Türkiye’deki çalışmalarla eşdeğer gördüklerini belirterek, Orhangazi, Bulgaristan göçmeni soydaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı bir bölge. Vatandaşlarımızın Bulgaristan ile bağlantıları devam ettikçe bizim de bu konudaki ilgimiz devam edecek dedi. Daha önce sıkça Bulgaristan ziyareti gerçekleştirdiğini de belirten Çağlayan, ancak son zamanlarda Bulgaristan’da yaşanan gelişmeleri biz de yakından takip ettik. Oradaki gelişmelerin ardından Balgöç derneğimizle birlikte hareket ederek buna göre ilişkilerimizi şekillendirdik dedi. Başkan Neşet Çağlayan, 6 Kasım tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili üzerimize düşen ne varsa her zaman yapmaya hazırız. Bizim yapacaklarımız, buradan oraya yapabileceklerimiz, Balgöç şubemizle birlikte yapılacak ne varsa, sonuna kadar yanınızdayız ve yükünüzü paylaşmaya hazırız dedi. Süreç ile ilgili olarak Burgaz Milletvekili ve Dost Partisi Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Hafızoğlu ve Şumnu Milletvekili Aydoğan Ali’de görüşlerini belirtti.

 

YALOVA’DA SANDIK KURULACAK

Bulgaristan milletvekilleri ayrıca 6 Kasımda yapılacak olan seçimler için Bursa bölgesi için 13 sandık kurulacağını da belirterek, Orhangazi için bir sandık kurulmayacak. Yalova’da 1 sandık kurulacak. Çifte vatandaşlarımız bu seçimlerde oylarını mutlaka kullanıp üzerine düşeni yapması gerekiyor diyerek vatandaşları mutlaka sandığa gitmeleri konusunda uyardı. Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bulgaristan milletvekillerine birer tablo hediye etti.

 

BALGÖÇ’E VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI ÇAĞLAYAN’A TEŞEKKÜR

Diğer yandan Balgöç Genel Başkan yardımcısı Sadık Yılmaz, Orhangazi Belediyesi ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın Balgöç’e her zaman destek olduğunu belirterek, Orhangazi Belediyesi Balgöç için yeni bir sosyal tesis inşa ediyor. Bu vesile ile başkanımıza teşekkür ediyoruz dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız 

Diğer Haberler