Menu

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Orhangazi’ye Hibe Tarım Ekipmanı Desteği

Yazdır / Tarih: 2022-06-02

Bursa Büyükşehir Belediyesinin çiftçiye ve kooperatiflere verdiği desteklerde Orhangazi’li Çiftçiler de unutulmadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi,  ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılmak üzere katı gübre dağıtıcı römorkundan yem ezme makinesine, ceviz soyma makinesinden damlama sulama borusuna kadar yaklaşık 200 adet ekipman dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve Tarım Peyzaj AŞ tarafından alınan ekipmanlar törenle ihtiyaç duyulan bölgelere gönderildi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, HAGEL Başkanvekili Süleyman Çelik, Tarım AŞ Genel Müdürü Semih Polat, kooperatif yöneticileri ve muhtarlar katıldı. Törende, Orhangazi Belediyesi’ne dal öğütme makinesi, Orhangazi ilçesi Yeniköy ve Dutluca mahallelerine serpme tipi gübre atma makineleri ve ot canavarı, Fındıklı Mahallesi’ne sabit tip ot ve sap parçalama makinesi ve değişik mahallelere salça makineleri hibe olarak teslim edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi’nin mahallelerine hibe olarak verdiği tarım desteği İle ilgili bir açıklama yapan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın “ Öncelikle kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a Orhangazi’mize yaptıkları hibe tarım destekleri için çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar kendileri gerek Orhangazimiz için olsun, gerekse Belediyecilik bağlamında olsun bugüne kadar hiçbir yardımı esirgemediler.

Tarım her zaman önemliydi ama özellikle son yıllarda çok daha önemli bir hale geldi. Orhangazimiz sanayi ve turizm şehri olmasının yanı sıra, aynı zamanda tarım şehridir. Güzel Orhangazimizin verimli topraklarında, zeytinden kiviye, çilekten sebzeye neredeyse yetişmeyen hiçbir ürün yok. Orhangazi Belediyesi olarak bizlerde her zaman çiftçimizin yanında olacağız.“ şeklinde konuştu.

Diğer Haberler